PNL Gorj continuă lupta internă: faza pe tineret

PNL Gorj continuă să fie câmp de luptă, acum faza la tineret. Robert Răduțoiu și Andrei Porei își dispută locul de președinte, fiecare cu armele lui. Unul este președinte, iar altul vrea să fie. Două ședințe au avut loc sâmbătă, una condusă de Porei, una de Răduțoiu. Unul a avut cvorum cu chiu cu vai, unul n-a avut. 


Obiectivul de a schimba președintele la TNL a devenit, se pare, asumat de conducerea județeană. Ca și context, organizațiile de tineret de la partidele din Gorj sunt extensiile președinților, în sensul că ce se întâmplă al județ este replicat la nivel mult mai mic la tineret.  După schimbarea din funcție a lui Dan Vîlceanu, Andrei Porei, consilierul prefectului, și-a dorit această funcție. În mod normal, dată fiind absența foarte lungă a lui Răduțoiu din organizație nu ar fi trebuit să aibă nevoie de ajutor pentru a câștiga TNL Gorj. 


Cu toate acestea, PNL Gorj a trimis la București o adresă prin care critică activitatea liderului de la tineret, Robert Răduțoiu. 

După acea adresă, Biroul Politic al TNL a decis să fie organizată, sâmbătă, o ședință la care a participat vicepreședintele regional Doru Câplea.

La 17 a fost convocat Biroul Politic Județean al TNL, de către Robert Răduțoiu. Acesta nu a reușit să aducă suficienți încât să aibă cvorum. El a acuzat conducerea PNL de boicot.

”BPN al TNL a decis să fie convocată o ședință de BPJ la Gorj iar conducerea PNL Gorj a boicotat ședința și au fost prezenți 13 din 29. Mai departe urmează sa discutăm in BPN al TNL, eu fiind și vicepreședinte la nivel național”.

În schimb, o oră mai târziu a avut loc o ședință convocată de Andrei Porei, fost prim-vicepreședinte în echipa lui Răduțoiu. 

Porei a reușit să strângă 15 oameni. Din 29. Contactat telefonic, Andrei Porei a declarat că ședința, la care a participat și Doru Câplea, a fost convocată de majoritatea BPJ TNL, nu de el. Întâmplător, decizia celor 15 prezenți a fost de a propune un președinte interimar, în persoana lui Andei Porei, funcție pe care acesta o exercita deja, informal. 

Vizualizări: 1,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: