Primar: Nu ne ajungea bugetul pe doi ani ca să realizăm ce am făcut cu asistații social

Mobilizare exemplară a asistaților social dintr-o comună din Gorj. Se întâmplă la Bolboși, acolo unde cei aproximativ 50 de cetățeni care primesc ajutor de la stat în schimbul unor ore de muncă în folosul comunității se implică pentru a avea o comună mai curată. Recunoaște acest lucru chiar și primarul, care spune că nu i-ar fi ajuns bugetul primăriei pe doi ani pentru a plăti o firmă să igienizeze localitatea cum au făcut-o cei de la 416.

De la Primăria Bolboși primesc ajutor social aproximativ 50 de localnici, care de două ori pe lună se întâlnesc la primărie și cu toții participă la activitățile indicate de autorități.

”Vreau să vă spun că în prima și a treia vineri din lună ne întâlnim la primărie cu toți asistații sociali și, după ce facem prezența, stabilim ce au de făcut și merg la muncă. Fac o echipă extraordinară și am reușit să facem treabă bună cu ei. Pot să vă spun că nu ne ajungea bugetul primăriei pe doi ani să realizăm ce am făcut cu asistații social, dacă era să contractăm o firmă care să ne ajută să igienizăm comuna. Când intră pe o uliță sau pe un sector stabilit rămâne lună în urma lor. La finalul programului facem din nou prezența și stabilim obiectivele pentru următoarea zi de muncă”, a declarat Viorel Rotaru, primarul din comuna Bolboși.

Înarmați cu furci, topoare, securi și alte unelte, asistații social par a fi pregătiți de o revoltă populară, însă muncesc în folosul comunității cu simț de răspundere și acest lucru este apreciat de autorități.

”Vreau să vă spun că eu personal sunt foarte mulțumit de activitatea lor. Decât să fac grafice cu o persoană două zilnic și să vină să piardă timpul ca să facă orele de muncă, mai bine două zile pe lună și avem rezultate. Ca să vă dau un exemplu, noi nu am cumpărat lemne anul acesta pentru încălzirea primăriei și am folosit tot ce au tăiat și a rămas după ce au curățit pomii, șanțurile și ulițele. E și o economie la buget”, a mai spus Viorel Rotaru.

Galerie foto


Vizualizări: 22,007

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: