Inspectori școlari din Gorj, 7 zile într-o țară insulară

Patru inspectori școlari din Gorj, în frunte cu adjunctul ISJ Gorj, Marian Staicu, vor pleca într-o vizită de lucru, timp de șapte zile, în Islanda, țara insulară aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic.

Ceilalți trei care vor poposi în patria ghețarilor și a vulcanilor în perioada 13-20 martie sunt Angelica Necșulea – inspector școlar proiecte educaționale, Simona Sanda – inspector școlar învățământ special și Ionuț Mircea Catrina – inspector școlar învățământ particular și purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Nu se cunosc prea multe date despre modul în care au fost aleși cei patru, însă ISJ Gorj dă asigurări că „rezultatele selecției au fost obținute în urma jurizării obiective și independente a candidaturilor depuse”.

În total, opt inspectori școlari vor participa la cursuri de formare în cadrul proiectului „I am integrable, not negligible” ce vizează dezvoltarea de competențe în domeniul managementului.
Pentru asta, Inspectoratul Școlar Județean Gorj a obținut o finanțare europeană, de circa 25 de mii de euro, proiectul de mobilitate derulându-se în perioada martie 2022-septembrie 2023.

„Rezultatul principal al proiectului va fi o rețea școlară rezilientă și capabilă să își adapteze acțiunile și deciziile la principiile europene și la prioritățile naționale și locale”, sună sec anunțul ISJ Gorj.

Ceilalți patru experți educaționali se vor perfecționa în Norvegia.

Galerie foto


Vizualizări: 2,832

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: