Investiții de peste cinci milioane de euro într-o comună din Gorj

Comuna Cîlnic s-a transformat într-un șantier imens. Autoritățile au atras sume importante de bani pentru a schimba fața localității. Sunt în desfășurare investiții de peste cinci milioane de euro. De la rețeaua de apă și canalizare până la un sediu nou pentru primărie, afterschool ori parcuri pentru copii, toate sunt realizate pe fonduri europene.

Pentru rețeaua de canalizare și stația de epurare, autoritățile au atras un milion de euro. Afterschoolul va funcționa chiar din această toamnă. Este vorba de o investiție de 500 de mii de euro, bani europeni. Cu încă 400 de mii de euro va fi ridicată tot de la zero o grădiniță cu program prelungit. Câte 100 de mii de euro vor investi autoritățile în două școli din comună.

„Avem afterschool în desfășurare. Este tot pe fonduri europene. Afterschool-ul va putea funcționa din toamna acestui an. Este aproape finalizat. Așteptăm dotările.  Canalizarea și afterschool sunt cu finanțare pe AFIR. De asemenea, reabilităm școlile din localitate. Școala Gimnazială și Școala Primară le reabilităm prin PNDL. Prin CNI, am aplicat să construim o sală de sport, cu 104 locuri. Este în procedură de achiziție”, a transmis Dumitru Vulpe, primarul comunei Cîlnic.

Autoritățile au obținut fonduri europene să construiască și un dispensar pentru localnici și un cabinet stomatologic. Banii au venit prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar proiectul are o valoare  de 400 de mii de euro.

În centrul localității, este aproape gata un parc de joacă pentru copii. Pentru acesta, primăria a obținut 140 de mii de euro.

„Avem dispensar medical și centru de permanență, cabinet stomatologic, pe PNDL. Grădinița cu program prelungit o facem prin PNDL. Avem un parc de joacă pentru copii, ce este finanțat prin GAL. Sunt tot fonduri europene, pe AFIR. De asemenea, avem în reabilitare și rețeaua de alimentare cu apă”, a mai spus primarul din Cîlnic.

Și Căminul Cultural din localitatea Cîlnic își va schimba fața. Clădirea este reabilitată în totalitate cu 270 de mii de euro. Suma include și dotarea Căminului Cultural cu tot ce este necesar.  

Galerie foto








Vizualizări: 3,715

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: