Liceul din Roșia de Amaradia, în șantier

Se lucrează intens la extinderea și modernizarea liceului din comuna gorjeană Roșia de Amaradia. Potrivit graficului de lucrări, investiția ar trebui să fie gata la finalul acestui an, dar elevii ar putea avea o surpriză și să înceapă noul an școlar în casă nouă. Odată finalizat, liceul din Roșia va deveni una dintre cele mai moderne unități de învățământ din județul Gorj.

Liceul este extins, modernizat și dotat cu tot ce este necesar pentru ca elevii să învețe în cele mai bune condiții. Primarul din Roșia de Amaradia a transmis că se lucrează la foc continuu pe șantier.

„Se lucrează la extinderea liceului și pentru modernizarea spațiului existent. L-am extins cu încă atât, ca dimensiune. Se lucrează zilnic și, la final, va fi una dintre cele mai moderne unități de învățământ din județul Gorj”, a declarat primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman.

Valoarea lucrărilor este de circa un milion de euro. Nu este singura investiție în școlile din comuna Roșia de Amaradia. Toate sunt prinse în diverse programe de reabilitare cu fonduri europene. În plus, pentru toți tinerii din localitate, va fi construită și o sală de sport.

„Vom construi o sală de sport în centrul localității. Va fi prin Compania Națională de Investiții. Lucrările vor începe săptămâna viitoare. Vor dura un an. De asemenea, și la Căminul Cultural din localitate vor începe lucrările. Avem dat deja ordinul de începere. Tot prin Compania Națională de Investiții se face”, a mai spus primarul Liviu Cotojman.

Pentru sala de sport, se vor cheltuit circa 700 de mii de lei, bani ce vor veni de la Compania Națională de Investiții.

Galerie foto



Vizualizări: 531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: