Primar fără majoritate, în conflict cu consilierii

Marius Popescu este de doar câteva zile primar al comunei gorjene Bâlteni, dar deja are un conflict cu Consiliul Local. Consilierii care formează majoritatea au convocat ședință pentru alegerea unui viceprimar, dar au găsit sala încuiată. Primarul social-democrat susține că nu este nicio grabă pentru alegerea viceprimarului, mai ales că secretarul primăriei este în concediu medical.

Neavând majoritate în Consiliul Local, primarul din comuna Bâlteni, Marius Popescu, nu are niciun interes să fie ales viceprimarul și cel mai probabil de aceea tergiversează acest lucru și pasează vina la secretarul primăriei, aflat în concediu medical.

"Secretarul este în concediu medical de săptămâna trecută și nu este nimic urgent în a pune viceprimar. Nu au o ședință convocată legal, nu au fost validate nici toate mandatele de consilieri locali. Nu știu când o să am viceprimar, pentru că nu știu când va veni secretarul. Nu este o urgență", a declarat la Gorj Tv, Marius Popescu, primarul din comuna Bâlteni.

Potrivit primarului, alegerea unui viceprimar nu este urgentă: “Se fac ședințe extraordinare când este o problemă în comunitate, nu să punem viceprimar, că nu are nicio utilitate. Sunt comune și orașe din Gorj și din țară fără viceprimar. Eu nu am majoritate, se vor purta discuții și la centru după alegeri și atunci mai discutăm. Dumnezeu va ști cum va fi și ce va fi”.

Consilierii locali au convocat o ședință în care urmau să aleagă viceprimarul comunei, însă au fost ignorați de primarul nou ales. Aceasta i-a ținut pe la ușile Căminului Cultural unde ar fi urmat să se desfășoare ședința.

O spune chiar Dana Coandă de la AUR, care ar fi fost în cărți pentru postul de viceprimar. "Am convocat ședință de Consiliu Local, cei șapte consilieri care avem majoritate, iar domnul primar nu ne pune la dispoziție un angajat din aparatul de specialitate și nici sală. Noi stăm toți consilierii în fața Căminului Cultural ca să ne desfășurăm activitatea. Spune doar că el nu vrea, asta în afara faptului că are un limbaj suburban față de mine și de consilierii locali. Nu respectă legea și boicotează ședințele de consiliu", a declarat la Gorj TV, consiliera AUR, Dana Coandă.

Viceprimarul poate fi ales cu majoritate simplă, dar ca să fie schimbat este nevoie de majoritate de două treimi.

Vizualizări: 1,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: