Noul Consiliu Județean a fost învestit. Lista aleșilor județeni!

Noul Consiliu Județean Gorj a fost validat luni, 28 octombrie, într-o ședință de învestire, alături de președintele Cosmin Popescu. Au depus jurământul 24 din cei 31 de consilieri județeni. 

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat, la finalul depunerii jurământului, că este deschis investitorilor și că mandatul 2024-2028 este provocator din punct de vedere economic: "Suntem pregătiți pentru a asigura to suportul celor care vor să investească în Gorj, niciodată nu am încurcat, din contră, sprijinim orice investitor". 

Consilierul județean, profesorul de istorie Gheorghe Nichifor, a ținut o lecție de istorie, menționând în pe 26 octombrie 1864 avea loc prima ședință de Consiliu Județean.

"Ziua de azi coincide cu un moment important din istoria instituției noastre. În urmă cu 160 de ani, pe 26 octombrie 1864, avea loc prima ședință a Consiliului Județean Gorj.  Consiliu Județean avea menirea atunci și de a se pronunța în privința tuturor problemelor care vizau starea județului Gorj".

Nichifor a mai vorbit și despre un proiect vechi de zeci de ani, ca o școală să poarte numele lui Alexandru Ioan Cuza, proiect nepus în aplicare nici azi.

„O construcție nouă de școală care să poarte numele lui Alexandru Ioan Cuza. Cred că ne putem gândi, domnule președinte și noi, pe parcursul acestui mandat, la o școală care să-i poarte numele marelui domnitor", a spus Nichifor. 

Lista consilierilor care au depus jurământul pe 28 octombrie. În total sunt 31 de consilieri, urmând să fie validați și restul.

Davițoiu Dragoș-Virgil (PSD)
Niculescu Bogdan (PSD)
Cornoiu Sabin (PSD)

Bordușanu Constantina-Anca (PSD)
Nichifor Gheorghe (PSD)
Cuțitoiu Marius (PSD)

Bucălăete Gheorghe (PSD)
Călinoiu Ion (PSD)
Rușet Ion (PSD)

Mrejeru Marcela (PSD)
Hanu Dorin (PSD)
Misăilescu Maria (PSD)

Semănaru Codruț-Marius (PSD)
Brăilă Dumitru (PSD)
Tălău Ioana (PSD)

Târsu Elena-Gabriela (PNL)
Soare Claudiu-Gabriel (PNL)
Firan Elena-Andrada (PNL)

Zorlescu Adrian (AUR)
Priescu Ionelia-Florenta (AUR)
Ceambur Vasile-Mircea (AUR)

Geamănu Ștefan (AUR)
Dodenciu Ionuț-Alin (AUR)

Vizualizări: 1,126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: