Primar din Gorj: „Ar putea fi unificate comunele apropiate. Nu cred că voi fi înjurat!”

În plin proces de numărare a populației, un primar din Gorj susține că unele comune ar trebui să fie comasate din cauză că au prea puțini locuitori, iar primăriile cheltuiesc prea mulți bani cu salariile angajaților. Așa, spune edilul din Turcinești, banii ar putea fi investiți în bunăstarea oamenilor și în proiecte care să sporească nivelul de trai. “Sunt bani puțini. Nu o putem duce așa la infinit”, declară Dumitru Modrea.

Dacă vor ieși mai puțini localnici la numărătoare, edilul nu se teme că s-ar putea alege cu un salariu ciuntit. Spune că mulți oameni din comună s-au recenzat la Târgu Jiu. „La noi, sunt peste 26% de cetățeni care au mutație la Târgu Jiu. Degeaba îi anunț, că mulți se recenzează la Târgu Jiu. Noi le-am spus, dacă nu se pot recenza la noi, să meargă la Târgu Jiu, să se recenzeze acolo. Este firesc să știm câți suntem. Dacă astăzi comuna se regăsește cu un număr mai mic de locuitori, asta nu-l împiedică pe primarul Modea să-și facă datoria în continuare. Da, există posibilitatea să ne reducă din salariu. Asta este! Unde e lege, nu-i tocmeală. Poate asta e teama altor edili, dar nu este și a mea. Pentru proiecte, nu ne încurcă dacă va fi un număr mai mic de persoane”, ne-a spus primarul din Turcinești, Dumitru Modrea.

A fost momentul oportun pentru edil ca să-și declare susținerea pentru regionalizare. Modrea este de părere că unele comune ar trebui să fie comasate. Așa, s-ar face economii importante la buget, mai crede primarul.

„M-aș bucura ca după această recenzare să se ia o măsură, să se facă acea regionalizare. Este comună cu 700 de locuitori și are 23 de inși în aparatul primarului. Nu am mai vedea atâtea UAT-uri. Ar putea fi unificate cele mai apropiate unele cu altele și să se reducă tot substanțial. Acei bani, care s-ar economisi, miliarde de lei, le duci în bunăstarea oamenilor. Nu cred că voi fi înjurat de oameni pentru această afirmație. Acolo unde s-ar desființa, acea primărie se va uni cu alta, va rămâne un om la taxe, nu va rămâne de izbeliște. Nu îl va determina pe cetățeanul de la Schela să vină la Turcinești și invers. Sunt bani puțini. Nu o putem duce așa la infinit”, a mai adăugat Dumitru Modrea.

Cât privește recensământul, fiecare angajat al primăriei are sarcini clare: să informeze oamenii și să-i cheme la primărie să se recenzeze dacă nu pot face asta acasă, online. „În comuna Turcinești, sunt circa 500 de persoane recenzate până acum. Încă se lucrează. Polițistul local, angajata care răspunde special, viceprimarul, cei de la Taxe și Impozite care merg în teren să încaseze sumele de bani de la oamenii care nu pot să vină au în sarcină și acest lucru, să roage oamenii să vină să se recenzeze. Cea de la Cultură care trebuie să stea printre oameni, de asemenea”, a mai spus edilul din Turcinești.

Vizualizări: 7,609

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: