Prima băcănie cu produse tradiţionale deschisă la Târgu Jiu

„La Boieru” este prima băcănie din Târgu Jiu, realizată în stil tradiţional. La băcănia deschisă în zona 23 August, în apropiere de spitalul „700”, sunt comercializate preponderent produse făcute în casă: zacuscă, dulceţuri, siropuri, prăjituri, cozonaci, checuri. La raionul lactate, sunt comercializate brânzeturi făcute la o fermă din Gorj care aparţine aceleiaşi firme. Nu lipsesc fructele uscate, mierea, vinurile, dar şi condimente aduse din toate colţurile lumii.

Băcănia „La Boieru” și-a deschis porțile vineri după amiază și este o prezenţă inedită în municipiul Târgu-Jiu, prin modul în care a fost amenajată. Într-un stil rustic, cu produse expuse atât pe rafturi, cât şi în coşuri de nuiele, băcănia reuşeşte să bacania_la_boieru_3creeze o atmosferă plăcută pentru clienţi.

Cei care sunt adepții unei alimentații sănătoase au acum de unde cumpăra produse tradiționale bio. „Avem o serie de siropuri făcute în casă, zacuscă, tocăniță de legume, murături, gemuri, dulcețuri, prăjituri făcute în casă după rețete tradiționale și o serie de produse lactate. Avem brânză de capră, caș, parmezan, brânză cu ardei iute, brânză cu mărar, lapte de capră. Avem și poame făcute tradițional, fructe confiate, nuci, dar și condimente pentru diferite mâncăruri. Toate produsele de la noi sunt bio”, a precizat Ionela Apostoiu, vânzătoare.

Client: „Produse cum făcea mama”

bacania_la_boieru_2În ziua deschiderii, băcănia a oferit clienţilor posibilitatea să guste produsele, după care au apărut şi primii cumpărători.

Clienţii au fost încântaţi de oferta de produse făcute în casă. „Dulceaţa de afine este senzaţională. Am gustat şi din zacusca dietetică, şi brânza de capră. Cred că trebuie să reînvăţăm să mâncăm sănătos şi este bine că am acum de unde să cumpăr produse cum făcea mama odată”, a spus Dan Nicolae, client.

„Chiar dacă îţi propui să mănânci sănătos, nu prea ai cum, că nu şti niciodată ce cumperi din magazine. Pe mine mă încântă în primul rând faptul că au spus că au fermă proprie, că aduc de acolo laptele proaspăt de capră, că fac brânzeturile acolo. Şi chiar au multe combinaţii, nu mai mâncasem brânză cu ardei iute, dar să ştiţi că este foarte bună”, a spus Mioara Toma, care a descoperit întâmplător băcănia.

Va fi deschis şi un restaurant

Cei care au deschis băcănia spun că nu se vor opri aici. Pe 6 decembrie vor inaugura şi un restaurant, chiar în spatele băcăniei. Mădălina Berbecel, administratorul afacerii, a spus că în viitor oferta băcăniei se va diversifica. „Pe viitor o să avem şi diferite sortimente de pâine, chiar şi produse din carne, dar după ce vom deschide restaurantul, care va fi inaugurat pe 6 decembrie. Va fi un restaurant cu mâncare tradiţională românească. Aveam ferma de capre şi aveam nevoie de un loc unde să desfacem produsele, am făcut această băcănie, unde comercializăm atât produsele noastre, cât şi de la alţi producători bio din ţară”, a spus Mădălina Berbecel.

Aceasta a adăugat că băcănia comercializează şi produse pentru diabetici.

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: