Job-uri care te pot îmbolnăvi şi la ce riscuri te expui
De-a lungul timpului s-a demonstrat că numeroase boli au o strânsă legătură cu locul de muncă al unei persoane. Trecând peste factorii fizici care afectează sănătatea unei persoane, există locuri de muncă ce prezintă mari riscuri din punct de vedere psihic pentru sănătate. O serie de studii recente, realizate de cercetători din întreaga lume, au relevat locurile de muncă ce prezintă riscuri pentru sănătate.
În general s-a constatat că persoanele care lucrează în mediul bancar ar fi cele mai predispuse bolilor psihice, din cauza stresului enorm şi a panicii impuse de munca cu banii. Totodată, persoanele care au locuri de muncă statice, la care sunt obligate să stea pe scaun mai mult de 8 ore pe zi, sunt în pericol de a face diabet sau cancer. Iată o serie de locuri de muncă ce ne pot pune sănătatea în pericol:
Statul în picioare şi munca în construcţii
Specialiştii susţin că persoanele care stau foarte mult timp în picioare la locul de muncă sunt pasibile de a face artroză. Sfatul medicilor pentru aceste persoane este să aleagă să poarte pantofi cât se poate de comozi şi fără toc. Statul în picioare pe o perioadă lungă de timp are efecte negative asupra coloanei vertebrale şi gleznelor. Persoanele care muncesc în construcţii sunt expuse unui risc imens de cancer din cauza particulelor pe care le inhalează. Bolile de plămâni sunt printre primele cauze ale pensiei pe caz de boală întâlnite la nivel mondial. Majoritatea, evident, sunt în cazul persoanelor care lucrează în construcţii.
Soldaţii şi bancherii sunt cei mai stresaţi
Persoanele care lucrează în mediul militar sunt unele dintre cele mai stresate din lume, mai ales soldaţii de rând. Soldaţii au una dintre cele mai stresante meserii şi totul din cauză că sunt obligaţi să exceleze atât pe plan fizic cât şi psihic, la comandă, fără a avea parte de liberul arbitru. Potrivit unor studii recente şi bancherii ar fi persoane stresate la locul de muncă. Aceştia sunt permanent concentraţi şi potrivit ultimelor studii duc multe lupte interioare din cauza că sunt expuşi la sume imense de bani, pe care le pot controla. Totodată şi celelalte persoane care lucrează în bănci sunt predispuse să aibă afecţiuni comportamentale tot din aceleaşi cauze.
Asistenţii sociali riscă depresia
Oamenii a căror meserie este să aibă grijă de cineva cu nevoi speciale sunt predispuşi să intre în depresii puternice. Studiile recente arată că 11% dintre persoanele care activează în acest câmp al muncii au trecut prin episoade de depresie foarte puternice. Procentul este imens, având în vedere că doar 13% dintre cei care nu au un loc de muncă au suferit de episoade depresive şi doar 7% din întreaga populaţie a lumii a trecut prin episoade depresive.