Prefectul: Primăria Târgu Jiu emite certificate de urbanism de parcă ar scoate iepuri din joben

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, afirmă că există numeroase probleme în Primăria Târgu Jiu în ceea ce priveşte Serviciul de Urbanism.

Prefectul susţine că se emit certificate din burtă: „La Târgu Jiu avem o problemă specială cu tot ceea ce înseamnă urbanismul și tot ceea ce se întâmplă în actele de urbanism emise de Primăria Municipiului Târgu Jiu. Vă spun în cunoștință de cauză pentru că și aici, la Instituția Prefectului județului Gorj, apar foarte multe litigii la care și noi suntem parte pentru că trebuie anulate anumite autorizații de construcție. În majoritatea cazurilor este vorba despre acte emise greșit. Ne trezim cu certificate de urbanism emise după trei, patru ani, așa din burtă, care implică niște parametri tehnici diferiți fără să se schimbe. Nu s-a schimbat nici PUG-ul, nu a apărut nici un PUZ, dar primăria emite certificate de urbanism de parcă ar scoate iepuri din joben" a declarat Iulian Popescu pentru Radio Infinit.

Popescu acuză primăria pentru lipsa de transparenţă: "Mi-au comunicat mai mulți constructori că a aștepta o autorizație de construcție de la Primăria Târgu Jiu e ca și cum ai așteptat testul la biopsie. E o emoție, o încărcătură, niciodată nu știi ce se va întâmpla. Nu știi de ce nu ți se dă autorizație, deși ești înconjurat de case, dar tu nu poți să construiești. Dacă soliciți un certificat de urbanism într-o zonă, se spune că acolo poate fi construit numai rezidențial, nu industrial. După soliciți pentru rezidențial, dar te trezești că acolo e un regim de utilizare nedefinit. Legea 50/91 prevede clar, cu modificările ulterioare, ca toate autorizațiile de construcție să fie publice în transparență pe site-ul primăriei. Ne-am uitat și noi pe site-ul primăriei Târgu Jiu. Există două, trei informații. Primăria trebuie să respecte legea. Nu este o somație, este un lucru firesc".

Prefectul spune că a făcut o solicitare la Inspectoratul de Stat în Construcţii: "De asemenea, am solicitat o verificare din partea Inspectoratului de Stat în Construcții, un control a tot ceea ce înseamnă acte în zona de urbanism emise în ultima perioadă de către primărie"

Vizualizări: 4,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: