Prefectul Popescu trimite Corpul de Control la AJPIS Gorj, instituția răspunzătoare de serviciile sociale

Corpul de Control al Prefectului judeţului Gorj a fost trimis să facă verificări la AJPIS pentru a urmări activitatea instituţiei din ultimii ani. Anunţul a fost făcut de prefectul de Gorj, Iulian Popescu, în cadrul unei conferinţe de presă, odată cu prezentarea bilanțului verificărlor la centrele sociale.

Șefa AJPIS Gorj, Natalia Moreanu, a plecat azi în vacanță.

Decizia a fost luată în contextul controalelor efectuate la centrele sociale din Gorj, săptămâna trecută. Au fost descoperite centre care funcţionau fără autorizaţie de la AJPIS. De asemenea, şefa AJPIS Gorj, Natalia Moreanu nu deţinea o listă completă cu toate centrele de asistenţă socială, unde urmau să înceapă verificări. Ba mai mult, a comunicat Preecturii că a găsit un centru online, culmea, cel care era deținut de o infirmieră și o asistentă socială.

În plus, au fost furnizate informații contradictorii și nu s-a intervenit prompt în situațiile de relocare de la Țicleni.

„De aceea, ţinând cont şi de prevederile legale şi de rapoartele prezentate public de AJPIS pe site-ul lor, am decis să trimit Corpul de Control al Prefectului să facă verificări la AJPIS Gorj, pentru a urmări cum aceste cerinţe legale au fost îndeplinite în ultimii ani. Cum s-au făcut aceste monitorizări proactive, care este dialogul pe care l-a avut cu UAT-urile şi cu instituţiile abilitate”, a afirmat Iulian Popescu.

„Am ajuns într-o situaţie să nu ştim de aceste centre, să avem persoane care nu beneficiază de îngrijire conform standardelor legii. AJPIS are un rol foarte important în a controla şi monitoriza orice activitate desfăşirată în cadrul Sistemnului Naţional de Asistenţă Socială şi trebuie să păstreze un dialog permanent cu unităţile administrativ-teritoriale, cu serviciile publice de asistenţă socială din cadrul primăriilor şi cu celelalte  insituţii, tocmai pentru a identifica astfel de abateri ale legii”, a mai spus prefectul.

Vizualizări: 2,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: