Prefectul Iacobescu, după atacul lui Romanescu: Să-mi spună nemulțumirile bărbătește

“Să-mi spună nemulțumirile bărbătește!” Este mesajul pe care l-a transmis prefectul Marcel Iacobescu primarului din Târgu Jiu, după ce acesta din urmă a declarat că vrea să propună schimbarea prefectului. Deși colegi de partid, cei doi nu au discutat până acum supărările pe care le au, iar prefectul a adăugat că așteaptă reproșurile „la partid”. Iacobescu a comentat și ultimele ieșiri ale primarului din Motru la adresa lui: „Acolo au fost niște ilegalități”.

După ce au vuit ziarele cu declarația lui Marcel Romanescu despre intenția sa de a propune schimbarea prefectului, acesta din urmă îi dă replica. Spune că nu îi știe supărările, dar că așteaptă să-i fie comunicate la partid, nu la televizor.

„Vizavi de reacțiile colegilor mei, nu o să reacționez niciodată pentru că lucrurile acestea le discutăm la partid. Dacă avem ceva să ne reproșăm unul altuia, o facem acolo. Nu trebuie să ne ridicăm poalele în cap în altă parte. Ne spunem acolo nemulțumirile bărbătește. Nu am înțeles nici eu reacția și aștept să îmi spună. Nu am vorbit până acum. Aștept să-mi reproșeze dacă are ceva”, a spus prefectul Marcel Iacobescu.

Primarul liberal din Târgu Jiu nu a fost singurul care și-a declarat public nemulțumirea față de activitatea și atitudinea prefectului Marcel Iacobescu. Acid a fost și primarul din Motru, Cosmin Morega, de la PSD.  

Prefectul Iacobescu a ținut să explice că, la Motru, conflictul a pornit de la niște ilegalități în spatele cărora ar sta chiar primarul. Acesta ar fi schimbat ilegal președintele de ședință în Consiliul Local, în urmă cu câteva luni. Această decizie s-a dovedit nelegală astfel că toate hotărârile luate de consilierii locali din Motru, în ultima perioadă, ar putea fi declarate nule. Decizia instanței nu este definitivă.

„Documentele sunt semnate de mine pentru că eu conduc instituția. Nu este creația mea. La Motru, s-au întâmplat niște lucruri nelalocul lor. Domnul primar a schimbat un președinte de ședință în timpul ședinței de Consiliu Local încălcând legea. Ne-am dus în instanță și toate hotărârile până la acest moment sunt nule. Dumnealor nu gândesc niciodată consecințele acțiunilor pe care le fac și ne reproșează nouă că ne jucăm focul. Nu, noi stingem focul după alții, ca pompierii. E vorba de câteva luni bune de hotărâri. Printre acestea, este și rectificarea de buget”, a mai declarat prefectul Marcel Iacobescu, la 1 Plus TV.

Ferm împotriva prefectului liberal a fost și primarul din Dănești, Mădălin Paliță, de la Pro România. Acesta s-a declarat exasperat de șirul de documente solicitate de prefect. 

Vizualizări: 2,717

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: