Ludovic Orban, despre procesele dintre mineri și Casa de Pensii: Sunt pasibili de urmări penale dacă nu aplică legea

Casa de Pensii trebuie să aplice legea în cazul minerilor care au cerut să iasă la pensie anticipat. În caz contrar, „sunt pasibili de urmări penale”. O spune fostul premier Ludovic Orban comentând situația în care se regăsesc angajații Complexului Energetic Oltenia, care au primit răspunsuri negative din partea Casei de Pensii când au încercat să se pensioneze invocând Legea 197/2021.

Fostul premier Ludovic Orban a declarat că funcționarii de la Casa de Pensii ar trebui să țină cont de lege și să o aplice întocmai: “Legea trebuie aplicată. Casa de Pensii trebuie să țină cont de legea adoptată. Nu este Gorjul singurul județ unde se aplică pensionarea anticipată. Aici este vorba de niște condiții de muncă extrem de dăunătoare și ca omul care lucrează în minerit să aibă o viață cât mai aproape de normal s-a introdus această pensionare anticipată”.

În plus, a atenționat Orban, Casa de Pensii poate plăti penal dacă nu aplică legea. În același timp, a ținut să sublinieze că guvernanții ar putea aduce clarificări astfel încât legea să fie aplicată fără interpretări.

„Dacă nu aplică legea Casa de Pensii înseamnă că nu respectă legea, înseamnă că sunt pasibili de urmări penale dacă nu aplică legea. Că e o neclaritate, e un Guvern care să rezolve problema. Ei o pot modifica prin Ordonanță de urgență. Din punctul meu de vedere, legea e clară”, a mai spus Ludovic Orban, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: