Prefectul de Gorj, în ie la festivalul de la Peștișani

Prefectul de Gorj, Iulian Popescu, este un susținător al tradițiilor românești, iar sâmbătă a participat la Festivalul RomânIA Autentică de la Hobița. Ca ceilalți participanți, Popescu a îmbrăcat ie. 


El a postat pe paginile de socializare fotografii cu maestrul Grigore Leșe, prezent la festival, dar și artizanii locali.  

”De fiecare dată îmi face plăcere să fiu printre oameni, însă astăzi sunt norocos să am în preajmă cei mai talentați mesteri populari. Am descoperit aici oameni cu povești frumoase și credințe pe care dacă le-am avea cred că am obține un echilibru în interacțiunea dintre noi.

Și am plecat de acolo și cu câteva obiecte manufacturate și energia oamenilor buni.

Eu sunt iubitor al tradițiilor noastre, iar Instituția Prefectului Gorj, pe care o reprezint, susține astfel de evenimente care promovează identitatea și valorile naționale”, a spus el.


La festivalul din comuna lui Brâncuși, pe 24 iunie, toți participanții sunt invitați să poarte ie. 

”Este absolut fantastic cum poate o cămașă tradițională să spargă orice granițe. 

Toți purtam ie și era ca și cum era destul, știam deja suficient de mult unii despre alții. Totul era cusut pe cămașă. Așa am simțit la Peștișani, când la fiecare pas întâlneam o persoană fix ca mine. Care purta cămașă tradițională”, a mai spus prefectul de Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 2,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: