Horă în jurul Coloanei fără Sfârșit

Sute de gorjeni au sărbători Ziua Iei în Parcul Coloanei fără Sfârșit. Au îmbrăcat cele mai frumoase costume populare și, la final, s-au prins într-o horă în jurul capodoperei lui Brâncuși. 

Meșterii populari au expus obiecte vestimentare, decorațiuni, covoare oltenești sau oale din lut. "Eu am adus covoare și tot felul de obiecte realizate de fetele mele, de la Arcani. Costumul pe care îl port are peste 100 de ani. L-am găsit în lada de zestre. L-a purtat sora soacrei mele la nuntă, când a fost mireasă", a spus Liliana Arapu, mester popular din cadrul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu. 

Daciana Ungureanu a avut cu ea, pe lângă obiectele inedite pe care le confecționează, și un costum pe care l-a purtat când era copil. "Am purtat acest costum, de Drăgaică, acum mulți ani. Aveam trei ani și încă îl păstrez cu drag. Mie îmi place să spun că ia tradițională este parte din sufletul meu", a mărturisit Daciana. 

"E emoționant să văd atât de multă lume îmbrăcată în haine populare. Port cu mândrie costumul popular și mă bucur că ne unește acest lucru", a spus o femeie care a participat la eveniment. "Eu port un costum făcut de străbunica mea. Are peste 100 de ani", a spus o alta tânără.  

După amiază, petrecerea s-a mutat la Hobița, unde a avut loc Festivalul RomânIA Autentică. Mii de oameni au petrecut până seara târziu în poiană.

Galerie foto












Vizualizări: 1,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: