Portăriţa unei naţionale feminine de fotbal, acuzată că ar fi bărbat

Federaţia Iordaniană de Fotbal a cerut Confederaţiei Asiatice de Fotbal să demareze o anchetă pentru a verifica sexul unei jucătoare din echipa iraniană suspectată că este bărbat, informează lequpe.fr. Iranul s-a calificat la prima Cupă a Asiei feminine din 2022 învingând Iordania la penalty-uri cu 4-2, mulţumită parţial celor două penaltiuri salvatoare ale portăriţei iraniene Zohreh Koudaei.

Preşedintele Federaţiei Iordaniene, Prinţul Ali Ben al-Hussein, a postat duminică pe Twitter o scrisoare din 5 noiembrie “care solicită verificarea sexului” lui Koudaei. Conform L'Equipe, portărița echipei naționale din Iran este suspectată că ar fi, de fapt, portar. Practic, din imaginile cu echipa naţională feminină a Iranului nimeni nu îşi poate da seama exact de sexul jucătoarelor care au capul acoperit şi echipamente foarte largi.

Iran a învins Iordania în preliminariile pentru Cupa Asiei la fotbal feminin, scor 4-2, la loviturile de departajare, iar acest meci a declanșat un scandal uriaș. Iordanienii o acuză pe Zohreh Koudaei că ar fi, de fapt, bărbat. Koudaei a apărat două lovituri de la 11 metri în meciul decisiv cu Iordania și a asigurat calificarea Iranului la turneul final.

Selecționerul Iranului a comentat acest scandal spunând că acuzațiile sunt doar o scuză pentru eșec: "Sunt acuzații fără pretext, ei nu pot accepta înfrângerea. Noi suntem gata să furnizăm orice document dorit de AFC". Cupa Asiei la fotbal feminin va avea loc în India, în perioada 20 ianuarie - 6 februarie.

Galerie foto


Vizualizări: 1,374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: