Polițist amenințat: „Când m-ai opri altă dată, te îndoi! Gâtul ți-l rup!”

Un polițist din Gorj a fost amenințat de un șofer supărat că a fost oprit în trafic și amendat. „Asta fu prima dată când mă opreşti, când m-ai opri altă dată... te îndoi. Gâtul ţi-l rup!”, i-a spus nervos bărbatul, șofer pe microbuzul ce transporta elevi la școlile din Padeș.

Incidentul a avut loc în toamna anului 2019, dar abia acum gorjeanul a fost condamnat pentru ultraj. Acesta va trebui să achite o amendă penală de 3.000 de lei, corespunzătoare a 150 zile-amendă. Polițistul de la Padeș nu s-a constituit parte civilă în dosar. Sentința pronunțată de Judecătoria Motru nu este definitivă.

„Pe data de 20.09.2019, în jurul orelor 17,25, persoana vătămată a oprit în trafic microbuzul condus de inculpatul E.B., ce se deplasa pe drumul naţional 67 D, microbuz ce era destinat transportului de elevi de la şcolile generale aflate pe raza comunei Padeş. Întrucât inculpatul nu avea asupra sa permisul de conducere, cartea de identitate şi atestatul profesional, persoana vătămată l-a atenţionat că urmează să fie sancţionat contravenţional, conform OUG 195/2002”, se arată în rechizitoriu.

Iritat că a fost amendat cu 870 de lei, șoferul a trecut la amenințări. Polițistul a filmat întreaga discuție cu ajutorul unei camere video ce o avea asupra sa.

„Inițial, inculpatul adresează ameninţări voalate: «Îţi spun eu sigur. Tu zile în Padeş, acuşa de vii, sau mâine, vin acasă la tine la Godineşti» sau „Nu ştiu dacă o să purtaţi toată viaţa haine de astea sau.... o zi liberă”, conştient fiind de faptul că persoana vătămată înregistrează convorbirea cu o cameră de filmat. În momentul în care inculpatul se depărtează de persoana vătămată, considerând că nu mai este filmat, adresează ameninţări în mod direct, spunându-i persoanei vătămate «Asta fu prima dată când mă opreşti, când m-ai opri altă dată...te îndoi» şi «Gâtul ţi-l rup»”, arată anchetatorii.

Unul dintre colegii polițistului a susținut în instanță că a auzit personal când „inculpatul i-a spus persoanei vătămate că o să o caute acasă, că o să-i trimită flori şi că o să-i rupă gâtul”.

Șoferul de 52 de ani nu are cazier, așa că a scăpat doar cu amendă penală. Instanța nu a fost de acord cu amânarea aplicării pedepsei.

Vizualizări: 5,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: