Plimbări cu barca pe Lacul Debarcader. În anii '60. Acum?

O fotografie postată pe Facebook trezește amintri frumoase în inimile târgujienilor. Plimbare cu barca pe Lacul Debarcader, de pe vremea când resursele orașului erau mai bine gestionate.

Poza este făcută la jumătatea anilor ”60, timp în care exista Complexul de Agrement Debarcader.

”Copilăria odinioară...  Târgu Jiu, o plimbare cu barca pe lacul Debarcader la jumătatea anilor `60. Împreună cu o verișoară, în partea stângă a imaginii, se află Liana Baltanoiu, o copilă în acele vremuri.
Complexul de Agrement Debarcader avea mai multe puncte de atracție pentru târgujieni, cele importante fiind ștrandul, terasa, popicaria și lacul de agrement pe care se puteau face plimbări cu barca sau cu hidrobicicleta. În timpul verii era amenajată și o plajă pe malul lacului. Proiectarea și executarea lacului a fost realizată de celebrul inginer constructor Tadeus Cvasnievschi. ( Țîrlea Ion – www.targujiuodinioara.ro )”, scrie Ion Ţîrlea.

Lacul Debarcader nu mai este de câțiva ani deschis publicului. Anul trecut, primarul Marcel Romanescu spunea că acesta a fost retrocedat proprietarului.

În luna februarie a acestui an, o hotărâre de Consiliu Local arăta că parcul din zona lacului va intra într-un proces de modernizare.

Sursă foto: Țîrlea Ion

Vizualizări: 1,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: