Începe Evaluarea Națională

Probele la Evaluarea Națională încep mâine, 25 iunie. Peste 160.000 de absolvenţi ai clasei a opta sunt aşteptaţi să susţină testarea cunoștințelor de limba și literatura română.

Următoarea probă, cea la matematică, va avea loc joi, 27 iunie, iar proba pentru elevii care au studiat limba și literatura maternă este programată vineri, 28 iunie.

Conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene, peste 160.400 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.392 de unități de învățământ/centre de examen, anunţă ministerul Educaţiei într-un comunicat.

Accesul elevilor în centrele de examen este permis în intervalul orar 8.00 - 8.30. Aceștia trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor scrise. Pentru executarea schemelor și a desenelor se poate folosi și creion negru. Probele încep la ora 9.00, când elevii vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne (acolo unde este cazul, pot fi solicitate și pagini suplimentare).

Vizualizări: 719

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: