Cod roșu de caniculă și duminică, cu 40 de grade la umbră. Gorjul, în cod portocaliu!

Canicula nu a luat sfârșit și se face simțită și duminică, 23 iunie 2024. Mai multe județe sunt sub avertizare cod roșu de val de căldură persistent și intens, caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat iar altele sub cod portocaliu.

În avertizare de cod roșu de caniculă sunt județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și Bucureștiul.

„În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, în sudul județelor Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, precum și în municipiul București, valul de căldură va fi persistent și intens, iar temperaturile vor fi deosebit de ridicate, pentru a cincea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar cele minime, se vor situa în jurul a 20 de grade (nopți tropicale). Va fi caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, a transmis ANM.

Tot duminică, 23 iunie 2024, va fi cod portocaliu de caniculă, cu maxime care se vor situa în general între 34 și 37 de grade în Mehedinți, Gorj, Sibiu, Brașov, Prahova, Ilfov, Călărași, Buzău, Vrancea, Galați și Brăila.

Cod galben caniculă se va înregistra în județele Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna, Bacău, Vaslui, Iași, Tulcea și Constanța.

„În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 și 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Local, cu o probabilitate mai mare la munte, precum și în regiunile vestice, nordice, nord-estice și centrale, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică”, au mai transmis meteorologii.

Pentru săptămâna viitoare veștile de la meteorologi sunt ceva mai bune. Specialiștii anunță că la începutul săptămânii viitoare valul de căldură se va restrânge către regiunile sudice.

Vizualizări: 1,428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: