Aproximativ 3 milioane de elevi intră în vacanță

Peste 2,8 milioane de elevi încheie  cursurile acestui an la finalul acestei săptămâni. Pentru aceștia urmează vacanța mare care începe de sâmbătă și va avea 80 de zile.

Majoritatea elevilor din România intră vineri, după finalizarea cursurilor, în vacanţa de vară. Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, elevii din clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă au încheiat anul şcolar pe 7 iunie 2024, iar cei din clasa a VIII-a pe 14 iunie 2024. Elevii din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi din învăţământul profesional intră în vacanţă pe data de 28 iunie.

Modulul 5 al anului școlar se încheie vineri și de sâmbătă începe oficial vacanța mare. Se încheie cursurile acestui an școlar, dar pentru unii elevi emoțiile continuă până la 31 august pentru că elevii din ani terminali vor susține acum examenele și admiterea.

Institutul Național de Statistică a publicat joi datele despre sistemul de învățământ. Astfel, la debutul cursurilor acestui an școlar erau înscriși 2.839.319 copii și elevi în grădinițele, școlile și liceele din România, de stat sau private.

Învățământ antepreşcolar şi preşcolar    547.748

Învăţământ primar şi gimnazial       1.597.499

Învăţământ liceal     601.974

Învăţământ profesional   92.098

Clasele a VIII-a și a XII-a/a XIII-a au terminat cursurile din 14, respectiv 7 iunie. Pentru ei urmează Evaluarea Națională, iar Bacalaureatul este în plină desfășurare. 

Vacanța Mare începe pe 22 iunie și durează până pe 9 septembrie, asta înseamnă 80 de zile calendaristice de vacanță.

Vizualizări: 451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: