Planuri pentru transferul celor 1.800 de angajaţi ai CEO la Minprest

Conducerea Complexului Energetic Oltenia ia în calcul să transfere cei 1.800 de angajaţi, cărora le expiră contractele de muncă la 1 iulie, la Minprest. Şefii de departamente încă speră la deblocarea Legii 197 sau la mărirea bugetului.

 

„Avem două probleme: Legea 197, care dacă nu se va pune în aplicare nu vor ieşi oamenii la pensie aşa cum se preconizase şi cum se calculase, iar OUG 27 nu ne lasă să facem cheltuieli suplimentare. Administraţia caută şi o a treia variantă viabilă pentru aceşti oameni, ca să nu plece acasă toţi. A treia soluţie ar fi să îi preluăm către Minprest. Dar asta e o soluţie de avarie. Noi avem nevoie de acești oameni, ca să facem lucrări cu ei. Ei oricum sunt încadraţi pe salariu minim, deci ar fi preluaţi cu aceleaşi salarii. Noi, când i-am angajat, nu i-am angajat ca să îi dăm afară. Ne-am gândit să întinerim forţa de muncă, având în vedere că se discuta deja de punerea în aplicare a Legii 197, urmau să plece dintre angajaţi spre pensionare şi să rămână tinerii”,a declarat Daniel Horcea, șef Departament administrativ-servicii în cadrul CEO, pentru Radio Infinit.

Contactat telefonic de Pandurul, directorul Minprest, Gabriel Gîrjoabă, a transmis că nu a avut nicio discuţie oficială, dar ştie despre aceste planuri: „Nu am avut o discuţie cu cei de la CEO. Nu mi s-a comunicat. Ei îşi fac calcule. În calculele lor este şi această posibilitate, dar nu ştiu ce buget au ei, nu ştiu ce calcule se fac. Nu pot confirma această situaţie. Sunt calculele lor”

Conform planului de restructurare, la sfârşitul anului CEO treuie să aibă 7.500 de angajaţi. În momentul de faţă, aproximativ 11.000 de oameni sunt salariaţi ai Complexului. Bugetul companiei nu permite să se achite salarii pentru toţi angajaţii.

Vizualizări: 3,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: