CEO, în topul companiilor profitabile

Conform calculelor efectuate de Economedia pe baza datelor furnizate de termene.ro, în anul 2022, cele mai profitabile companii din România au fost OMV Petrom, Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia. 

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, s-a situat din nou pe primul loc în topul profitabilității, înregistrând o cifră de afaceri de peste 55 miliarde lei. Aceasta a înregistrat un profit net de peste 10,2 miliarde lei, în creștere cu 282% față de anul precedent, având un număr de angajați de 7.372. Anul 2022 a fost marcat de creșterea semnificativă a prețurilor la energie, petrol, gaze naturale și carburanți, ceea ce a contribuit la creșterea profitabilității OMV Petrom și altor companii din domeniul energetic.

Pe locul doi în clasament s-a situat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România. Compania a înregistrat în anul 2022 un profit de 4,3 miliarde lei, în creștere cu 45% față de anul anterior, având o cifră de afaceri de 9,2 miliarde lei și 3.388 de angajați.

Complexul Energetic Oltenia ocupă poziția a treia în clasamentul celor mai profitabile companii din 2022. Compania a înregistrat un profit net de 3,4 miliarde lei, în creștere semnificativă cu 329% față de anul anterior. Complexul Energetic Oltenia a înregistrat o cifră de afaceri de 5,4 miliarde lei și a avut 10.692 de angajați.

Vizualizări: 1,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: