Pandurii are la dispoziţie trei luni să găsească noi asociaţi

Pandurii Târgu Jiu a rămas fără trei din cei patru asociați pe care îi mai avea după retragerea celor de la Artego. Doar USMO mai face parte din asocierea de la echipa din Târgu Jiu, unde urmează să se alăture şi alte entităţi sau persoane în perioada de trei luni stabilită de lege, după rămânerea definitivă a deciziei.

Judecătoria Târgu Jiu a acceptat recent solicitarea a trei entități de ieșire din asociere, după ce Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj și Primăria Târgu Jiu şi-au plătit datoriile restante către Pandurii.

A rămas în continuare la Pandurii un singur asociat, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, un alt asociat de bază al echipei în perioada în care Pandurii făcea performanţă în Europa League, Artego Târgu Jiu, a ieșit deja din asociere.

O asociație non-profit trebuie să aibă cel puțin trei membri pentru a putea fiinţa, iar asociatul rămas are un termen de trei luni pentru a găsi alți asociați. „Clubul Pandurii Târgu Jiu nu este o societate comercială, ci are membri într-o asociere non-profit. În această asociaţie a rămas USMO, dar şi dacă nu ar fi existat mici un membru asociat, clubul are la dispoziţie ca în trei luni de zile să complinească numărul de cel puţin trei memebri asociaţi, persoane fizice sau juridice”, a explicat fostul preşedinte Marin Condescu.

Acesta a spus, la Radio Infinit, că pot fi şi alte variante de asociere pentru a continua activitatea echipei: „Sunt mai multe variante după care funcţionează fotbalul românesc. Gaz Metan, de exemplu, funcţionează cu membri asociaţi persoane fizice şi cu Comitetul Director din persoane juridice, dar noi am mers pe ideea de persoane juridice care îşi desemnau în Comitetul Director reprezentanţii ai fiecărei entităţi. Deci nu se întâmplă absolut nimic, clubul îşi continuă activitatea şi sperăm să ieşim din insolvenţă şi să putem să predăm generaţiilor viitoare un club sănătos”.

Asociaţi care să se alăture clubului s-au găsit deja, fiind vorba de foști salariați, dar și foşti jucători ai clubului care au renunțat la o parte din creanțe pentru a deveni membri asociați.

Vizualizări: 1,188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: