Stadionul din Târgu Jiu nu îndeplineşte standardele UEFA

Stadionul Municipal din Târgu Jiu nu va găzdui meciuri internaţionale organizate de UEFA. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a precizat că acest stadion nu respectă standardele UEFA pentru astfel de jocuri şi că echipa naţională nu poate fi adusă la Târgu Jiu.

Pentru echipa naţională a României nu se poate lua în calcul varianta Stadionului Municipal din Târgu Jiu, pentru că acesta nu îndeplineşte standardele UEFA.

Afirmaţia îi aparţine chiar şefului FRF, Răzvan Burleanu, care a declarat că naţionala ar putea veni în toamnă la Craiova, dar nu la Târgu Jiu, pentru că stadionul nu respectă „considerente logistice impuse de UEFA”.

Practic stadionul din Târgu Jiu nu poate fi omologat de UEFA pentru meciuri internaţionale, deoarece majoritatea spaţiilor destinate fotbalului în acest stadion au căpătat o altă destinaţie şi nu sunt utilizate conform manualului de utilizare a arenei.

"Ne dorim ca, fie în toamna acestui an, fie în primăvară, să se întâmple acest lucru  şi naţionala să revină la Craiova. Nu am promis că ducem echipa naţională decât acolo unde infrastructura permite. La Târgu Jiu am fost şi am spus acum două săptămâni că prima reprezentativă nu poate juca din considerente logistice impuse de UEFA. Pentru Târgu Jiu am vorbit pentru U21 şi U20 dacă suprafaţa de joc va corespunde", a declarat Răzvan Burleanu în vizita sa de la Craiova, după ce la Târgu Jiu precizase că va fi inspectat terenul pentru a se vedea starea gazonului: „O să trimitem la Târgu Jiu o echipă în perioada următoare ca să ne putem asigura că calitatea gazonului este aceea de care avem nevoie pentru un meci internațional de juniori”.

Revenind la stadionul de la Târgu Jiu, majoritatea spaţiilor construite pentru a deservi echipele de fotbal care joacă pe stadion, birou pentru oficiali, birou de presă, sală de lucru pentru presă, sală de lucru fotografi şi depozitare camere video, cabinet medical, cabinet control anti-doping, sală de conferinţe şi chiar şi casa de bilete a stadionului şi unele loje oficiale au acum alte destinaţii decât cele sportive, aspecte care nu permit nici măcar organizarea de meciuri de Liga 1 la Târgu Jiu. La omologarea stadionului, pentru eventualitatea în care s-ar juca aici meciuri de Liga 1, toate aceste spaţii trebuie eliberate şi folosite doar de echipele participante la jocuri.

De altfel, în condiţiile actuale, nici meciuri de Liga 2 nu se pot juca, pentru că la acest nivel FRF obligă echipele să organizeze conferinţe de presă, să pună la dispoziţie o sală de lucru pentru presă în stadion şi, cel mai important lucru, să ofere internet în toate zonele de presă, ceea ce la Târgu Jiu nici măcar nu există în stadion.

La meciurile organizate de către UEFA standardele în ceea ce priveşte presa sunt însă mult mai ridicate, forul european instruind special echipele asupra acestora şi specificând că trebuie obligatoriu respectate. De aceea, peste tot în lume cel care se ocupă de operaţiunile de presă la un meci din cupele europene este clubul organizator care trebuie să aibă în folosinţă arena, cu toate spaţiile aferente specificate în manualul de organizare a competiţiei. Iar UEFA trimite observatori care trebuie să verifice respectarea tuturor cerinţelor specificate în manualul competiţiei.

De altfel, Primăria Târgu Jiu nici nu avea voie să schimbe folosinţa acelor spaţii cu destinaţie sportivă ale stadionului, conform contractului prin care a preluat stadionul, riscând chiar să fie reclamată de către echipele care vin să joace ca oaspeţi pe stadion pentru aceste abuzuri.

Galerie foto



Vizualizări: 6,311

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: