Palate și conace, restaurate cu tâmplărie din Gorj. Portofoliul impresionant al companiei Domus!

O companie din Târgu Jiu lucrează la restaurarea unora dintre cele mai importante clădiri istorice din țară. Acum, compania are în desfășurare o lucrare la primăria Pitești, prima din cele trei etape ale contractului, și recent a finalizat curțile interioare ale Palatului Justiției din Alba Iulia. DOMUS SRL împlinește anul acesta 30 de ani de activitate.

DOMUS SRL are în portofoliu monumente istorice și execută lucrări de tâmplărie în interior și exterior, din lemn masiv, fiind lider în Oltenia și având colaborări și în străinătate.

Fabrica DOMUS din Târgu Jiu are 34 de angajați, este dotată cu echipamente de ultimă generație și este printre companiile din România care respectă munca înaintașilor și readuce în actualitate tâmplăria clădirilor vechi. De asemenea, mobilierul creat de DOMUS poate fi recunoscut ușor, după stilul clasic și finisajele sale. 

"Clasicul nu va muri niciodată" este crezul lui lui Ovidiu Pițian, fondatorul companiei. 

De-a lungul celor 30 de ani de activitate, compania a lucrat la clădiri importante din țară și în străinătate, fie pentru tâmplărie, fie pentru mobilier. În Gorj au colaborat pentru realizarea tâmplăriei la Colegiul Național “Spiru Haret” și Biblioteca Județeană “Christian Tell”.

Ovidiu Pițian continuă tradiția începută în familie de bunicul său, Gheorghe, acum 100 de ani. Mai întâi era un atelier în spatele casei bunicului din Zorlești, dar astăzi Domus SRL este un nume în rândul companiilor care își pun amprenta pe clădirile istorice și care execută impecabil fiecare proiect, privat sau public, în România sau în afară. Pentru dotare, DOMUS a accesat fonduri europene, iar astăzi lucrează în proiecte de restaurare, tot pe fonduri europene.

"Domus, prin experiența pe care a acumulat-o timp de 30 de ani, participă în cadrul proiectelor desfășurate în această perioadă prin PNRR, și avem lucrări de reabilitare si eficientizare energetică a clădirilor monument istoric. Tâmplăria executată de Domus corespunde tuturor cerințelor la cel mai înalt nivel, prin soluțiile ce le oferă îmbină perfect cerințele arhitecturale originale cu cerințele de eficientizare energetică, păstrând astfel farmecul si valoarea patrimoniului arhitectural al clădirilor", a explicat Ovidiu Pițian.

Anul acesta, Domus împlinește 30 de ani de la înființare, iar fondatorul, Ovidiu Pițian, este fericit că a păstrat vie pasiunea cunoscută într-un atelier din Zorlești, în urmă cu zeci de ani.

Compania Domus, cu o experiență de peste 30 de ani în restaurarea monumentelor istorice, se pliază perfect pe cerințele programului PNRR. Portofoliul său include numeroase lucrări atât la nivel național, cât și internațional, precum:

Biblioteca Christian Tell, Târgu-Jiu
Casa Băniei, Craiova
Clădire Monument – Belgia
Clădire Monument – Drobeta Turnu Severin
Colegiul Național “Spiru Haret”, 
Colegiul Național “Tudor Vianu”, București
Colegiul Național “Zinca Golescu”, Pitești
Facultatea de Inginerie din Târgu-Jiu
Hotel Carol, Constanța
Hotel Minerva, Craiova
Hotel Palace, Băile Govora
Judecătoria Câmpulung Muscel
Judecătoria Mediaș
Mânăstirea Sf. Maria, Techirghiol
Mânăstirea Suruceni, Republica Moldova
Muzeul Județean Olt, Slatina
Palais Cais de Pierlas, Nice, Franța
Palatul Culturii, Drobeta Turnu Severin
Palatul Episcopiei Romano-Catolice, Oradea
Palatul Justiției, Alba Iulia
Palatul Justiției, Oradea
Primăria Municipiului Pitești (în desfășurare)
Școala Gimnazială de Arte Nr.3, București
Școala “Dimitre Grecescu”, Drobeta Turnu Severin
Universitatea Națională de Muzică, București
Universitatea din Craiova

Galerie foto








Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: