Mii de salariați ai CEO și-au pierdut motivația de a munci

Sunt circa două mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia cu contracte pe perioadă determinată, prelungite la trei sau șase luni, de câțiva ani încoace. Mulți cred că prelungirea până la finele lunii martie este ultima, pentru că după alegeri mineritul se va închide accelerat. În aceste condiții, spun liderii sindicali, oamenii și-au pierdut motivația de a munci.

Până la 1 aprilie, anul viitor, mai au contracte cei aproximativ două mii de salariați ai Complexului Energetic Oltenia, care încă au contracte pe durată determinată. La fiecare jumătate de an, oamenilor li s-a promis că vor fi încadrați pe durată nedeterminată, dar totul a rămas doar la stadiul de promisiune. Și pe bună dreptate, oamenii nu știu ce se va alege de ei din primăvara anului viitor, când compania trebuie să-și urmeze cursul pe linia restructurării. 

Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a comentat situația acestor salariați. Spune că nu sunt motivați și e lesne de înțeles motivul. De la 1 aprilie, crede sindicalistul, vor fi prelungite contractele, dar nu crede că vor semna oamenii, așa cum li s-a promis în repetate rânduri mai ales dinspre sfera politică din județ, contracte pe durată nedeterminată. 

“Din păcate, faptul că li se prelungesc contractele din trei în trei luni, la șase luni, numai motivare nu mai au oamenii ăia. Atunci cum  să mergi mai departe cu societatea asta dacă ai 2000 și ceva de oameni lipsiți de motivare. Acum au contracte până la 1 aprilie. Eu zic că nu se va încheia. Dar nu știu dacă la toți”, e de părere Pârvulescu. 

Asta deși toată lumea e de acord cu faptul că nu va putea continua activitatea fără ei.

„Sunt cariere și termocentrale care trebuie să meargă și de acum încolo. La Cariera Roșia, Roșiuța, care merge, Termo Turceni, Rovinari. Nu se poate fără colegi. Și încep să vină în cascadă și deciziile la colegii care s-au pensionat pe ultima sută de metri în luna august. Va mai fi un minus de câteva sute de persoane. Nu se poate fără cei 2000 de oameni nici de la anul. Dumnezeu știe ce se va întâmpla”, a încheiat Pîrvulescu, într-o emisiune la Tele 3.

Măcar Pîrvulescu crede în prelungirea acestor contracte, dar mulți nu se mai așteaptă să se întâmple.

Vizualizări: 1,504

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: