Păcăleală? CE Oltenia a anunţat creşterea salariilor din aprilie!
Directoratul Complexului Energetic Oltenia a anunţat ieri că din luna aprilie vor creşte salariile muncitorilor şi personalului direct productiv din companie. Conducerea companiei transmite că fondurile necesare vor proveni din economiile rezultate în urma reorganizării TESA. Potrivit unor prime calcule, economiile ca urmare a redistribuirii salariaţilor pe posturi inferioare vor fi de circa un milion de euro pe an. Pe cale de consecinţă, creşterea salarială nu va depăşi 20 de lei pe lună.
Directorul de resurse umane de la Complexul Energetic Oltenia, Ion Răuţ, a declarat, ieri, la inaugurarea sediului resurselor umane, din Debarcader, că reorganizarea personalului TESA va fi finalizată până pe 31 martie.
Mai puţini directori
Compania a remis şi un comunicat de presă, fiind prima informare oficială, de la începerea reorganizării TESA, că 802 persoane vor lucra de luna aceasta, cel târziu luna viitoare în producţie. Este vorba despre 400 de persoane de la TESA şi tot atâţia de la personalul operativ, care vor avea salarii pe studii medii. Până acum, din sucursale şi cariere au fost transferate la Târgu Jiu circa 500 de persoane. Restul până la 2300 de persoane au rămas la fostele locuri de muncă, însă pe o salarizare egală cu atribuţiile. Cei care rămân în sucursale, spune directorul Răuţ, nu mai au mare lucru de făcut, astfel că salarizarea va fi de nivelul 3 şi 4, iar lefurile grase le vor lua cei transferaţi la Târgu Jiu. „Începând cu data de 19 februarie 2014 s-a iniţiat procesul de reorganizare a personalului indirect productiv din cadrul Societăţii Complexul Energetic Oltenia. Se vizează reducerea cu 802 posturi a numărului lucrătorilor TESA si operativi si redirecţionarea lor in zonele direct productive, centralizarea serviciilor suport de tip: economic, juridic, resurse umane, comercial intr-un singur centru de comandă, în sediile din Târgu-Jiu“, a anunţat compania. Potrivit producătorului de energie, după această reorganizare dispar 22 directori, 13 ingineri şefi şi 44 şefi de servicii şi birouri.
Promisiuni de creştere salariale
Însă cea mai importantă afirmaţie făcută de companie este cea referitoare la creşterea salariilor. Propunerea pică la ţanc, în condiţiile în care de cinci zile circa 200 de persoane protestează în Piaţa Prefecturii. „Economiile la fondul de salarii rezultate în urma noii organigrame se vor constitui în măriri de salarii ale muncitorilor şi personalului direct productiv, începând cu luna aprilie 2014. Directoratul asigură salariaţii ca nu se doresc concedieri sau disponibilizări, ci doar o mai justă distribuire a resurselor şi a salariilor in zonele direct productive“, se arată în comunicatul societăţii energetice.
Pe de altă parte, de această dată conducerea trebuie să se ţină de promisiune. Aceasta este a doua mare reorganizare în urma căreia rezultă economii la fondul de salarii şi de fiecare dată s-a promis că aceste sume ajung la muncitori. În aprilie anul trecut, atunci când au fost micşorate salariile a peste o mie de oameni de la TESA, după ce s-a aplicat o grilă nouă de salarizare, directorul general Laurenţiu Ciurel a declarat în conferinţă de presă că economia o va da muncitorilor. Acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, în 2013, potrivit execuţiei bugetare a companiei, veniturile au fost reduse cu 600 de lei pe lună.
ORGANIZARE
Ieri a fost inaugurat sediul de la Debarcader, unde vor lucra cei de la Investiţii şi Resurse Umane, iar săptămâna viitoare va fi gata clădirea unde a fost Casa de Pensii. Acolo va fi Direcţia Comercial, cu 50 de angajaţi. În centru, unde este acum sediul FNME, vor lucra juriştii şi economiştii.