Operele lui Brâncuși vor fi curățate! Ultima dată au fost spălate ca niște covoare

Sculpturile urbane ale lui Constantin Brâncuși vor fi curățate în acest an. Este anunțul făcut de municipalitate. În Parcul Central urmează să fie efectuată o acțiune de biocidare, mai ales pentru că operele din piatră nu au mai fost curățate de foarte mult timp.

Viceprimarul Adrian Tudor a explicat că acțiunea este programată să aibă loc în acest an. Astfel, sculpturile vor fi curățate de praf și mușchi. "În toamna aceasta, trebuie să facem o biocidare și o desprăfuire la operele din piatră", a anunțat viceprimarul Adrian Tudor, la Radio Târgu Jiu.

De altfel, întregul ansamblu monumental are nevoie urgent de restaurare. Municipalitatea susține că are un plan de interventie, însă așteaptă avizele Ministerului Culturii și fonduri. Ultima dată când s-a făcut acțiunea de biocidare, cei care s-au ocupat de operațiune s-au ales cu un dosar penal ce a fost clasat însă după câțiva ani de cercetări.

După ce au fost spălate ca și când ar fi fost niște covoare, cu jet de apă sub presiune, în 2013, capodoperele lui Brâncuși au căpătat o culoare gălbuie, iar specialiștii au considerat că operele au fost afectate de modul incorect în care s-a intervenit.

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: