Oferă zece mii de euro recompensă ca să afle cine i-a dat foc la casă

Un om de afaceri din Gorj oferă recompensă ca să afle cine i-a dat foc la casă și i-a furat mai multe bunuri de valoare din locuință. Cosmin Bloancă s-a ales cu locuința distrusă în noaptea de Revelion. Spune că prejudiciul adus de hoți este de 300 de mii de euro și deși dosarul este în lucru de aproape un an Poliția nu a reușit să prindă făptașii. Acum anunță că vrea să ofere el 10 mii de euro ca să le dea de urmă. 

Incendiul a avut loc în noaptea de Revelion. Cosmin Bloancă nu era acasă. Era în Maramureș la o pensiune când a fost sunat de un vecin că are casa în flăcări. “Am primit un telefon de la un vecin. Am văzut că este casa în flăcări. Se aprinsese şi casa vecinului din partea dreaptă. Ştiind că e un om bătrân, l-am trimis să meargă să ia extinctoare şi să-l stingă pe vecin. Nu m-am mai gândit la mine”, a spus bărbatul. 

Inițial, s-a crezut că a fost un incendiu de la un scurtcircuit. Apoi, pompierii și-au dat seama că este vorba despre o mână criminală. Când a ajuns acasă, proprietarul a început propria anchetă. A constatat că îi lipseau multe lucruri din casă. Printre ele, un seif în care avea o sumă importantă de bani.  „Eu am găsit seiful la cinci zile după incendiu. Era aruncat într-un canal. Acolo erau abandonate și mai multe genți. Seiful era gol. Au furat tot”, a mai spus Cosmin Bloancă.

„Eu mi-am făcut propria mea anchetă. Am dat suficiente dovezi cu presupuşii infractori care mi-au dat foc la casă”, a mai adăugat bărbatul, la Antena 1, dar până acum infractorii n-au fost prinși. E motivul pentru care omul de afaceri plecat în Londra acum vrea să ofere o recompensă de 10 mii de euro ca să fie prinși hoții.

Ancheta este în același stadiu ca și acum aproape un an. „Avem acelaşi stadiu ca de la data formulării plângerii în sensul că, la aproape un an de zile, până în prezent nu avem un suspect în cauză şi mă surprinde acest lucru pentru că majoritatea probelor din acest dosar au fost oferite organelor de cercetare chiar de persoana vătămată”, a spus avocatul omului de afaceri, Florin Homescu. 

Poliția a avut un cerc de suspecți, anchetatorii au făcut audieri, dar până acum nu a fost pus nimeni sub acuzare. Omul se teme acum să se mai întoarcă acasă mai ales după tragedia de la Sibiu. „Deja am intrat în depresie. Dacă nu se ia nicio măsură, vreau să intru în greva foamei, prima dată, aici la Londra, la Ambasada României. Nu cred că sunt în siguranţă mai ales acum cu ce s-a întâmplat şi în cazul de la Sibiu, m-a speriat şi mai tare”, a mai spus gorjeanul.

Vizualizări: 5,897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: