O singură sală în Gorj pentru amatorii de bowling. Vezi unde!

Puţini sunt cei care ştiu că în municipiul Motru funcţionează de mai bine de un an o sală de bowling. Investiţia care se ridică la 100 de mii de euro aparţine unor tineri afacerişti din zonă, Dan Simionescu şi Irina Coravu. Fiind la început de drum, afacerea nu merge chiar pe roate, asta şi pentru că nu mulţi sunt obişnuiţi cu acest sport originar din America.

Sala de bowling este singura de acest gen din judeţ şi funcţionează la Motru încă de la sfârşitul anului 2012. Investiţia s-a realizat cu fonduri guvernamentale în valoare de circa 70 mii euro, iar cofinanţarea de 20% a fost asigurată de către proprietarii localului. Echipamentele au fost procurate din Ungaria şi au fost montate în fostul cinematograf din municipiu, clădire care a aparţine România Film. Proprietarii plătesc chirie pentru spaţiul folosit în clădire, însă deţin terenul pe care este amplasat imobilul. „Înainte a fost o discotecă şi am zis să facem tot o sală  recreativ-distractivă. Am primit 70 mii de euro de la stat, din care 10 mii au fost acordaţi cu titlu gratuit, iar restul sumei trebuie să o returnăm într-o perioadă de cinci ani, mai avem încă patru”, a spus Dan Simionescu, administratorul sălii de bowling.

Încasările ajung pentru plata cheltuielilor

Afacerea nu s-a dovedit a fi una profitabilă, cel puţin până acum, asta şi pentru faptul că veniturile celor din zonă au scăzut odată cu mişcările de personal din minerit, dar şi pentru că nu mulţi se încumetă să încerce sportul cu popice. Chiar şi aşa, proprietarii localului sunt optimişti. „Sunt perioade şi perioade. E un joc destul de nou pentru români. Până promovăm acest joc şi până intră în mintea oamenilor ne trebuie ceva timp. Clienţii noştri au de regulă sub 20 de ani şi în cele mai multe cazuri sunt susţinuţi de părinţi. Cred că undeva la 20-25% din ei joacă bowling. În orice lucru nou pe care îl care faci, ai nevoie de câţiva ani de acomodare. Veniturile lunare sunt în jurul  a 3000 de lei, iar pentru a deveni profitabilă ar trebui să avem încasări de vreo 5000 lei. Reuşim totuşi să plătim cheltuielile care ţin de salarii, de ce trebuie să dăm la stat şi la bancă pentru banii pe care i-am luat”, a mai spus administratorul sălii de bowling. 

30 lei, tariful pentru o oră de bowling

Tarifele practicate de administratorii sălii de bowling sunt acceptabile. Spunem asta ţinând cont de faptul că o oră de joc la popice costă 30 de lei, şi pot juca până la 10 persoane.  Proprietarii spun că vor organiza anul acesta şi o competiţie, în primăvară, fiind acordate premii celor mai buni bowleri.

Bowlingul este un sport în care jucătorii încearcă să obţină puncte rostogolind o bilă pe o suprafaţă plană într-un anumit număr de popice.

Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: