O echipă din Liga 2 schimbă forma de organizare pentru a putea promova în Liga 1

Primele două clasate în acest moment în Liga 2 sunt ca și calificate în play-off, cu patru etape rămase de disputat din sezonul regulat. Totuși, ambele echipe nu au drept de promovare, astfel că situația în care s-a aflat Steaua în precedentele două ediții de campionat se va repeta dacă la Șelimbăr și Hunedoara nu se schimbă ceva.

Corvinul Hunedoara  și CSC Șelimbăr vor evolua în play-off-ul Ligii 2, în cele 10 meciuri, fără să poată urca în Liga 2, ci doar vor bifa partidele și vor arbitra lupta cluburilor care au dreptul de a urca în elita fotbalului românesc.

Însă ambele echipe susțin în această perioadă că au început demersuri pentru a-și schimba forma de organizare pentru a nu mai avea această problemă a dreptului de promovare și în noua ediție a Ligii 2.

CS Corvinul 1921 Hunedoara, fosta CS Hunedoara, tot club de drept public, iernează în Liga 2 pe locul 2, cu 31 de puncte acumulate în 15 meciuri, la fel ca Unirea Slobozia (locul 3) și la un punct sub liderul CSC Șelimbăr (32 puncte).

„Trupa hunedoreană este o nou-promovată în Liga 2, iar parcursul ei poate fi considerat unul surprinzător. Pentru necunoscători însă. Corvinul are parte de continuitate de doi ani și jumătate, și-a format un lot competitiv încă de când era în Liga 3 și are, poate cel mai important lucru, liniște financiară. Beneficiază de mulți bani publici de la Consiliul Local și cel Județean, astfel că se poate desfășura după cum dorește”, se arată într-o analiză a celor de la liga2.ro.

Totuși, sportiv, are problema interdicției la promovare și susține prin președintele Dan Colesniuc că în această perioadă se analizează situația pentru a fi rezolvată cât mai curând.

”Până în vară se va schimba statutul”, a spus Colesniuc la emisiunea Fotbal Show de la PrimaSport.

Pus să explice ce pași trebuie urmați pentru ca un club de drept public, cum sunt opt în acest moment în Liga 2, din 20, să își schimbe forma de organizare într-unul de drept privat, care poate promova în prima ligă, demers aprobat de FRF, conducătorul Corvinului a ținut mai întâi să-și expună părerea despre actualul regulament. Colesniuc crede că FRF greșește.

”Mai mult ca sigur, federația a considerat că un privat nu se poate pune cu Statul. Și că Statul e atât de darnic, încât o să dea atâția bani la echipe încât nu o să poată să concureze cu ei.  Părerea mea este că este fals, pentru că sunt bani publici și trebuie foarte bine justificați. Deci nu se pot face, așa… sac fără fund la acești bani. Din punctul ăsta de vedere, cred că s-a greșit, pentru că este un echilibru și acolo. Din acest motiv, noi o să încercăm să schimbăm, ca să avem șansa de a promova”, este părerea șefului Corvinului”, a explicat acesta.

În Liga 2, în ediția 2023-2024, cluburile de drept public, deci fără drept de promovare mai sus sunt: Steaua, CSC Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, CS Tunari, CSM Alexandria, CSM Reșița și Corvinul Hunedoara. Ultimele patru au promovat în vară, alături de ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, singura fără această problemă.

În sezonul trecut, fără drept de promovare au jucat Steaua, singura calificată în play-off, CSM Slatina, CSC Șelimbăr, CSC Dumbrăvița și Minaur Baia Mare.

Vizualizări: 2,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: