Nu e așa de rău la stat. Primele directorilor Edilitara sunt cam cât profitul companiei

foto: Primarul Marcel Romanescu și directorul Edilitara Adrian Dăianu

Conducerea societății și membrii Consiliului de Administrație ai Edilitara Public, societate finanțată de Primăria Târgu Jiu, și-au dat prime în valoare de peste 200.000 de lei, motivând că firma a avut profit anul trecut. Profitul obținut a fost de 275.000 de lei, iar valoarea primelor pentru cei 5 directori și 7 membri ai Consiliului de Administrație, în total 12 persoane, a depășit 200.000 de lei.

Problema este că, în primul trimestru al acestui an, Edilitara Public a înregistrat o pierdere de 799.000 de lei. Totuși, Adrian Dăianu, directorul Edilitara Public, a anunțat că până la finalul anului societatea va înregistra profit, scrie gds.ro.

Primele au fost acordate datorită îndeplinirii indicatorilor de performanță,, spune directorul Adrian Dăianu. 

„Pentru anul 2023, indicatorii cheie de performanță au fost realizați, iar sumele aferente componentei variabile au fost prevăzute în Bugetul de venituri și cheltuieli al anului 2024 la capitolul cheltuieli cu personalul-cheltuieli aferente contractelor de mandat. Precizăm faptul că, cuantumul componentei variabile este stabilit prin legislația în vigoare și nu este influențat de mărimea profitului societății, doar de îndeplinirea indicatorilor de performanță, așa cum am specificat mai sus”, a declarat directorul Edilitara Public Târgu Jiu, Adrian Dăianu.

Vizualizări: 3,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: