Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Noi demersuri pentru înfiinţarea Grupului Energetic Motru

Ideea construirii unui grup energetic la Motru începe să prindă contur. Studiul de fezabilitate a fost finalizat, urmând ca după aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către consilierii locali, partea privată a investiţiei să fie scoasă la licitaţie internaţională. Conform acestui studiu, valoarea investiţiei se ridică la aproape 200 de milioane de euro, iar profitul anual al celor care vor băga bani în această afacere va fi de circa 16 milioane de euro.

Institutul Politehnic Bucureşti a finalizat studiul de fezabilitate a grupului energetic ce se doreşte a fi înfiinţat la Motru. Autorităţile locale vor avea la sfârşitul acestei luni o şedinţă de consiliu local pentru aprobarea indicatorilor tehnico economici din cadrul studiului, după care vor începe procedurile pentru scoaterea la licitaţie a investiţiei. „Miercuri am recepţionat studiul de fezabilitate. În consiliul local care va avea loc la sfârşitul acestei luni se aprobă indicatorii tehnico economici din studiul de fezabilitate, ca după aceea să se constituie parteneriat public-privat, iar partea privată se va scoate la licitaţie internaţională. Conform studiului făcut de cei de la Bucureşti, valoarea termocentralei ar fi de 186 de milioane de euro. Conform studiului s-ar crea în jur de 200 de locuri de muncă, iar profitul estimat de către proiectant ar fi de 16 milioane de euro din primul an, după care profitul s-ar putea mări. Aşteptăm să vedem cine vine la licitaţie, dacă nu vom reuşi în primă fază să găsim un investitor, vom scoate investiţia la licitaţie până îl vom găsi. Licitaţia va avea loc către sfârşitul anului”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.

Termocentrala, funcţională în 2016

Autorităţile locale din Motru mai spun că, dacă lucrurile vor decurge conform planului şi se va găsi un investitor la acest grup energetic, termocentrala ar putea funcţiona peste doi ani. „Durează foarte mult publicările astea pe SEAP, sunt anumite perioade care trebuie respectate, mai ales că este vorba de o licitaţie internaţională. Construcţia trebuie finalizată în 24 de luni de la semnarea contractului. Dacă lucrurile decurg conform graficelor pe care noi ni le-am propus, termocentrala ar putea funcţiona începând 2016. Noi estimăm ca în maxim 10 ani să amortizăm investiţia şi apoi să rămână pe profit”, a mai spus primarul din Motru, Dorin Hanu.

Până în prezent, s-au arătat dispuşi să investească în grupul energetic de la Motru oameni de afaceri din China, Germania şi Ucraina. Întocmirea studiului de fezabilitate a costat 500 de milioane lei vechi, bani de la bugetul local al municipiului Motru, sumă aprobată de consiliul local.

Vizualizări: 223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: