Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Borza: Hidrocentrala Dumitra din Gorj, finalizată în 2014

Hidrocentrala Dumitra din Gorj va fi pusă în funcţiune anul viitor, a anunţat Remus Borza, fost administrator judiciar al Hidroelectrica, în prezent membru în consiliul de supraveghere al societăţii. Acest lucru este posibil graţie profitului record înregistrat de Hidroelectrica pe primele şase luni din acest an.

Hidrocentrala Dumitra este una din puţinele investiţii hidro începute după 1990 şi în timp au fost date mai multe termene pentru finalizarea lucrării. Este o hidrocentrală fără bazin de acumulare, dar care are un tronson de aducţiune de aproape 4 km realizat la adâncimi şi de 400 de metri în masivul muntos, diametrul galeriei fiind de 3,8 metri. Noua capacitate de producţie are două centrale în lucru, fiecare cu câte trei grupuri energetice. Centrala Dumitra va avea trei grupuri de câte 24 MWh şi o producţie anuală de 38GWh, iar la 12 km de aducţiune, în aval, la Bumbeşti Jiu, va fi o centrală care va produce anual circa 177 Gwh. Cifra de afaceri anuală este estimată la 370 milioane de euro.

Profit record la Hidroelectrica

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din Romania, a înregistrat un profit istoric de 481 milioane lei pe primele 6 luni ale anului 2013. Rezultatul financiar aferent primul semestru este cu 47 de milioane lei mai mare decât profitul bugetat pe întregul an 2013 si aproximativ de două ori mai mare decât profitul înregistrat de companie în anul 2010, când societatea a atins un maxim al producţiei de 19,8 milioane MWh.

„În ceea ce priveşte investiţiile, pentru anul 2013 s-au suspendat finanţările doar pentru acele titluri de investiţii ineficiente din punct de vedere economic, gen Paşcani, Făgăraş-Hoghiz, Valea Sadului, Siriu-Surduc, la care preţul megawatului instalat ajunge si la 24 milioane de euro, de 12 ori mai mult decât media la nivel european. Investiţiile rentabile economic sunt finanţate in continuare. Aşa se face ca în trimestrul IV din 2013 vom pune în funcţiune Centrala Racoviţa (Sibiu), în 2014 Centrala Rastolita (Mureş) şi Dumitra (Gorj). Puţine societăţi din România au bugete de investiţii pe 2013 de peste 100 milioane euro”, a declarat Remus Borza, fost administrator judiciar al companiei in prezent membru al Consiliului de Supraveghere.

Vizualizări: 339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: