Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

FNME: Atac fără precedent la mișcarea sindicală

Directoratul CE Oltenia le-a mai dat vineri o lovitură sindicatelor din mine-energie. 18 lideri sindicali, care erau angajaţi pe funcţii de inspectori sociali, au fost trecuţi pe diverse posturi de execuţie, cei mai mulţi pe studii medii. Motivul? Nu au semnat actele adiţionale prin care să accepte tăierea ilegală a salariilor, dispusă într-o altă şedinţă de Directorat din primăvară. Pe lista celor care nu mai sunt inspectori sociali se regăsesc nume sonore: Adrian Marciuc, Viorel Temelescu, Dumitru Pârvulescu, Constantin Ureche, Aurel Nanu Mic, Costel Mitruț și alții.

„Este un atac la mișcarea sindicală”, a declarat prim-vicepreședintele FNME Ion Rușeț, după ce Directoratul CE Oltenia a trecut mai mulţi inspectori sociali pe alte posturi. Rușeț spune că nu se respectă Contractul Colectiv de Muncă și că ce se întâmplă este fără precedent. Practic, 18 sindicaliști sunt acum simpli angajați, care au la dispoziție 5 zile pentru treburile sindicale. Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, 35 de sindicalişti pot ocupa funcţii de inspector social, dar directorul general Ciurel a cerut înlocuirea a 18 dintre ei. Îi va păstra însă pe cei 17 care au semnat actele adiţionale, în frunte cu Gabriel Căldăruşe, primul dintre lideri care a semnat.

Prim-vicepreședintele Ion Rușeț a declarat că Directoratul Complexului Energetic Oltenia a luat vineri, 5 iulie, decizia trecerii în alte funcții, dar aceasta se aplică retroactiv, începând cu 1 iulie. „Conducerea a dat deja dispoziții la unități, retroactiv, începând cu 1 iulie și 18 colegi de-ai noștri au fost trecuți pe funcții de execuție, rămânând cu cele 5 zile pentru activități sindicale. Este fără precedent ce se întâmplă”, a declarat Rușeț.

“Nu pot semna ceva care nu e normal”

Dumitru Pârvulescu, lider de sindicat la Peșteana și vicepreședinte FNME, condamnă atitudinea conducerii, dar și pe a colegilor săi care au semnat. Pârvulescu mai spune că decizia Directoratului încalcă legea “Unii domni trebuie să mai citească legea. Directoratul decide să elimine un articol din CCM”, a spus acesta.

Liderul Pârvulescu spune că nu putea semna actul adițional, ceva ilegal. „E o hotărâre a Directoratului dar cât de corectă e nu discut. Eu sunt pe funcţia de preşedinte de sindicat şi vicepreşedinte la FNME. S-a făcut o tevatură în legătură cu inspectorii sociali. În primul rând sunt responsabili sindicali şi noi trebuie să avem atitudine. Pentru că ne dă Ciurel cu zăhărel trebuie să nu mai avem atitudine? Nu e vorba e a semna, e vorba de atitudine. Eu nu pot să semnez ceva care nu este normal. Dacă semnam, cum puteam să-i spun unui om pe care-l reprezint să nu semneze o anormalitate, o ilegalitate făcută de Răuţ şi Ciurel?”. Acesta mai spune că acțiunea conducerii este ilegală. „Înainte a fi inspectori sociali suntem preşedinţi de sindicat. Dacă citim legea este anormalitate pentru că noi nu am avut niciodată contractul de muncă suspendat, pentru că legea spune că dacă ai contractul suspendat vii pe funcţia pe care ai avut-o înainte, dar noi nu am avut contractul suspendat”, a mai spus Pârvulescu.

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: