Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

SCHIMBARE: Minerii ar putea protesta pentru Ciurel, nu împotriva lui

Schimbare de poziţii în Federaţia Naţională Mine Energie (FNME)! Sindicatul condus de Marin Condescu este zdruncinat de ultimele decizii ale conducerii Complexului Energetic Oltenia, judecând după schimbările de declaraţii ale liderilor. Spre exemplu, liderul de la Minerul Rovinari, Marin Golea, susţinea la începutul lunii că salariaţii ar putea decide, în urma consultărilor, să protesteze ca urmare a „inacţiunii“ administraţiei. Ieri, acelaşi Golea a declarat că ar putea protesta, dar nu împotriva conducerii companiei, ci împotriva celor vinovaţi că CE Oltenia nu vinde energie!

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a declarat, acum o săptămână, la TV Sud, că sindicaliştii au reuşit să strângă doar 200 de semnături pentru mişcările de protest pe care le pregătesc. Ciurel susţinea că minerii sunt dezinformaţi, deoarece li se spune că vrea să le reducă salariile până la 500 de lei, că se pregătesc concedieri masive şi externalizarea unor servicii sau că se urmăreşte privatizarea majoritară a companiei. Acesta a mai sugerat că şi-ar dori ca sindicatele să protesteze pentru a sprijini proiectul de fuziune termo-hidro  sau împotriva celor care blochează accesul CEO pe piaţa de energie. Zis şi făcut, pentru că unii sindicalişti i-au preluat doleanţele.

Pentru ce protestează minerii?

Pe 1 iulie, într-un interviu la Radio Târgu Jiu, liderul Marin Golea a declarat că se strâng semnături pentru un eventual protest la sfârşitul lunii iulie. „Am dat drumul la un referendum în rândul salariaţilor pentru a ne pregăti un program de acţiune pentru sfârşitul lunii iulie. Miting, marş acestea sunt soluţiile pe care le vedem în viitorul apropiat“, spunea Golea. Acesta mai spunea că previziunile companiei nu sunt bune şi că cei din conducerea CEO au fost avertizaţi de Marin Condescu asupra situaţiei financiare a firmei. „Previziunile nu sunt acelea care au fost scontate de administraţie pentru că dumnealor au zis că sunt semne bune şi că vom recupera în lunile acestea două, vom funcţiona la capacitate. Domnul preşedinte Condescu i-a avertizat că nu o să fie aşa cum spun dumnealor pentru că se pune problema unui management productiv în ideea de a face cât mai multe demersuri pentru a îmbunătăţi veniturile şi producţia de energie. Probabil sunt alte interese acolo, poate este o decizie politică să pună complexul într-o anumită situaţie“, a declarat Golea.

Ieri, 8 iulie, tot la Radio Târgu Jiu, liderul de la Rovinari spunea că până acum au semnat 1200 de salariaţi, iar 80% din aceştia pentru miting şi marş, iar restul de 20% pentru pichetare. Aceste acţiuni se vor îndrepta spre cei care fac rău companiei, dar nu împotriva administraţiei. „Liderii de sindicat, în timpul liber, purced la informarea salariaţilor de situaţia grea prin care trece compania şi salariaţii manifestă deschidere completând acele tabele şi atunci când va fi nevoie vom declanşa acţiuni, nu împotriva administraţiei complexului, ci a acelora care vom constata că sunt vinovaţi, care prin legislaţie sau prin ceea ce întreprind împotriva complexului ne va duce în imposibilitatea de a funcţiona. Situaţia nu e roză şi constatăm din ce în ce mai mult că nu sunt vinovaţi cei de la conducerea complexului, ci aceia care ne limitează accesul pe piaţa de energie“, a menţionat Marin Golea.

„În şedinţa din data de 18 iunie s-a hotărât ca la nivelul sindicatelor de bază să se înceapă consultări în rândul membrilor de sindicat cu privire la formele de protest sau acţiuni sindicale, în condiţiile în care discutăm despre privatizarea majoritară a CE Oltenia, de reducerea programului de lucru, deci, pentru aspecte trebuie să consultăm salariaţii. (...) Consultările sunt până pe data de 15 iulie“.

Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedinte FNME

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: