Modoran: Soarta UEF Motru e în mâna Adunării Creditorilor

UEF Motru se află de circa patru luni în insolvenţă, iar în continuare se înregistrează pierderi. Deşi angajaţii ar avea front de lucru, cel puţin până la toamnă, societatea nu are bani pentru a achiziţiona materialele necesare efectuării lucrărilor. Gheorghe Modoran, administratorul UEF Motru, spune că Adunarea Creditorilor va decide soarta unităţii.      

Adunarea Creditorilor UEF Motru nu s-a putut întruni nici până în momentul de faţă, deşi societatea se află în insolvenţă de câteva luni. „Ca să se întrunească Adunarea Creditorilor trebuie definitivat tabelul creanţelor. Acum mai sunt nişte contestaţii de la anumite societăţi care nu au reuşit să se înscrie la masa credală şi de asta se şi întârzie”, a declarat Gheorghe Modoran, administratorul UEF Motru. Odată întrunită, Adunarea Creditorilor trebuie să stabilească un program de reorganizare din care să rezulte modalitatea de plată a datoriilor pe care UEF le are faţă de societăţi şi faţă de stat. În condiţiile în care se întârzie cu programul de reorganizare, UEF Motru continuă să înregistreze pierderi. „Lucrurile nu stau bine, încă înregistrăm pierderi, nu avem contracte suficiente cât să ne acoperim cheltuielile pe care le avem cu personalul. La ora actuală, înregistrăm o pierdere de 145 de mii de lei. Am mai recuperat în luna iunie, a fost o perioadă înainte de intrare în insolvenţă, când lucrările au fost foarte puţine, dar acum am mai început să recuperăm pas cu pas”, a precizat Gheorghe Modoran.

Sunt lucrări, dar nu sunt bani pentru materiale

Deşi în momentul de faţă există front de lucru, UEF Motru nu îşi poate desfăşura activitatea aşa cum ar trebui din cauză că sunt bani pentru achiziţii de materiale. „La ora actuală, ne desfăşurăm activitate în carieră, la Roşia, iar săptămâna viitoare la Carierele Peşteana şi Tismana. Sunt contracte pe care le aveam şi cred că vreo 3-4 luni vom avea de lucru. Cu toate acestea, mai sunt câteva probleme. Lucrările începute la Roşia necesită achiziţii de materiale: ţeavă, ciment, robineţi, ceea ce ne trebuie pentru nişte foraje de detensionare. Sperăm ca CEO să ne dea bani pentru a putea face aceste achiziţii”, a declarat Gheorghe Modoran. Cei 74 de angajaţi ai UEF Motru au şi o întârziere salarială  de câteva zile. „Chenzina a doua, care trebuia să o plătim pe data de 11 iunie, nu am reuşit să o plătim încă.  Datoriile care sunt după insolvenţă nu sunt datorii mari, avem de încasat banii de la CEO. Dacă am încasa banii, am reuşi să plătim salariile, să ne plătim datoriile la stat şi să venim la zi cu toţi creditorii noştri actuali, după data insolvenţei”, a precizat Modoran. 

Vizualizări: 2,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: