Mobilizare record la Tismana. Acoperișul casei incendiate este gata.

Mobilizare în timp record la Tismana. Acoperișul casei care a ars în urmă cu câteva săptămâni a fost refăcut. Întreaga comunitate s-a reunit pentru a-i ajuta pe tineri.

 

În satul Gornovița, din Tismana, o familie a rămasă sub cerul liber în urma unui incendiu. Tinerii proprietari se pregăteau de nuntă. Aceștia au un bebeluș de o lună și doar o minune a făcut ca incendiul să nu izbucnească pe timpul nopții. "Dacă lua foc noaptea, eram morți toți. Suntem noi, băiatul, nora și un bebeluș de o lună. Nu am văzut focul decât când era târziu. Au sărit și vecinii, au venit și pompierii, dar n-am mai putut salva nimic. Toata casa e distrusă. De trei săptămâni era reabilitată. Am investit toate economiile să o modernizăm, ca au copiii nunta în iulie și uitați ce am pățit", a spus Aninșoara Blendea. 

"Primăria a adus materialul lemnos de la o şcoală pe care o reconstruieşte în satul Celei, va aduce şi ţigla. O echipă de dulgheri, tot voluntari, s-au apucat deja. Au întrerupt lucrările pe unde au avut", spunea profesorul Costel Jerca, vecin cu familia Blendea.

Primarul orașului Tismana a organizat o campanie pentru strangerea fondurilor, iar cetățenii nu au rămas indiferenți.

Acoperișul a fost refăcut în timp record, datorită oamenilor care și-au oferit ajutorul.

Vizualizări: 924

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: