Mitrescu se întoarce în FNME

Sindicatul Energia Rovinari va reveni în Federația Națională Mine Energie. Informația a fost confirmată de liderul Constantin Mitrescu.

Sindicatul Energia Rovinari părăsise FNME în urma scandalului avut cu Dumitru Pîrvulescu, cel din urmă refuzând să susțină protestele pentru Legea nr.197/2021.

Liderul sindicatului Energia Rovinari îi susține acum pe cei din FNME, având în vedere disputa pe tema reprezentativității.

”Știu doar că Univers a contestat reprezentativitatea Federației Naționale Mine Energie, asta am văzut și se vede clar treaba asta. Nu știu ca FNME ca și entitate, ca și organizație, să fii contestat reprezentativitatea Univers. Am aflat ulterior că un sindicat mai rebel, desprins din Univers, ar fi atacat de fapt reprezentativitatea Federației Univers și ca răzbunare Federația Univers a atacat FNME. Până mai ieri, un purtător de cuvânt al Univers, pe care aproape îl credeam că e și purtător de cuvânt al FNME, care vorbea doar de frăția celor două federații, că vor negocia, că vor face, să constat că ulterior, pe la spate, le-a băgat cuțitul. Eu nu cred că așa cum îi cunosc eu pe cei de la FNME, adică pe liderii de sindicat din Complex de la FNME, respectiv Pîrvulescu, Nelu Roșca, Lădaru, Bădiță, s-ar fi înjosit să fi atacat, ca și federație, reprezentativitatea Federației Univers. Nu au caracterul să facă așa ceva”, a declarat Mitrescu pentru Radio Infinit.

Mitrescu transmite că se va întoarce la FNME: ”Univers este într-o situație mai proastă decât FNME. Cred că mai târziu Univers va obține reprezentativitate față de FNME. Noi ne vom îndrepta către o federație, dar nu spre Univers că mi-am pierdut încrederea și nici nu aveam de gând, dar mi-am pierdut încrederea definitiv. Opțiunile nu sunt altele decât FNME”.

Vizualizări: 1,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: