Rețetă rapidă de chifle de casă din cartofi dulci 

Chiflele de casă cu cartofi dulci sunt moi și pufoase, aromate și gustoase. Rețeta este una destul de simplă și ușoară și merită încercată.

Chiflele de casă moi și pufoase, din cartofi dulci, se pot prepara destul de repede și nu necesită multe ingrediente.

Ingrediente:

    250 g cartofi dulci

    250 ml lapte semidegresat

    10 g drojdie

    1 ou

    10 g sare

    20 g zahăr

    100 ml ulei de floarea-soarelui

    500 g făină

    25 ml ulei de floarea-soarelui

Alte ingrediente necesare:

    lapte

    semințe de susan

Mod de preparare:

Curăță cartofii dulci și fierbe-i până pot fi străpunși cu furculița. Scurge apa și pisează într-un bol adânc, apoi adaugă laptele călduț peste cartofii pisați. Adaugă drojdia, oul, sarea, zahărul, uleiul de floarea-soarelui și făina. Frământă totul timp de aproximativ 15 minute. Aluatul este destul de lipicios, așa că adaugă 25 ml de ulei de floarea-soarelui la final. Acoperă și lasă să crească timp de o oră într-un loc cald.

Împarte aluatul în 16 bucăți și formează biluțe. Unge chiflele cu lapte și presară semințe de susan deasupra. Lasă să crească timp de aproximativ 30 de minute într-un loc cald. 

Pune-le într-un cuptor preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 15-20 de minute. Acoperă imediat chiflele cu un prosop de bucătărie când le scoți din cuptor.

Vizualizări: 1,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: