Rețetă rapidă de chifle de casă din cartofi dulci
Chiflele de casă cu cartofi dulci sunt moi și pufoase, aromate și gustoase. Rețeta este una destul de simplă și ușoară și merită încercată.
Chiflele de casă moi și pufoase, din cartofi dulci, se pot prepara destul de repede și nu necesită multe ingrediente.
Ingrediente:
250 g cartofi dulci
250 ml lapte semidegresat
10 g drojdie
1 ou
10 g sare
20 g zahăr
100 ml ulei de floarea-soarelui
500 g făină
25 ml ulei de floarea-soarelui
Alte ingrediente necesare:
lapte
semințe de susan
Mod de preparare:
Curăță cartofii dulci și fierbe-i până pot fi străpunși cu furculița. Scurge apa și pisează într-un bol adânc, apoi adaugă laptele călduț peste cartofii pisați. Adaugă drojdia, oul, sarea, zahărul, uleiul de floarea-soarelui și făina. Frământă totul timp de aproximativ 15 minute. Aluatul este destul de lipicios, așa că adaugă 25 ml de ulei de floarea-soarelui la final. Acoperă și lasă să crească timp de o oră într-un loc cald.
Împarte aluatul în 16 bucăți și formează biluțe. Unge chiflele cu lapte și presară semințe de susan deasupra. Lasă să crească timp de aproximativ 30 de minute într-un loc cald.
Pune-le într-un cuptor preîncălzit la 200°C timp de aproximativ 15-20 de minute. Acoperă imediat chiflele cu un prosop de bucătărie când le scoți din cuptor.