Miruță: La prima vedere, poate părea o soluție populistă

Președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, susține în continuare că doar pensionarea anticipată a minerilor și energeticienilor este o soluție în actualul context economic.

“Eu cred în continuare că pensionarea anticipată, așa cum am propus-o pentru cei din zona de producție a energiei din termocentrale, care au 25 de ani de muncă în condițiile acelea grele și 30 de ani de contributivitate, este singura soluție în contextul actual al județului Gorj. La prima vedere, dacă auzi de pensionare anticipată, poate părea o soluție populistă”, a spus deputatul joi, în cadul unei conferințe de presă.

Miruță a spus că Gorjul nu are alternative economice care să preia forța de muncă disponibilizată de la complex. “Acum, când oamenilor le cade tavanul în cap, nu există altă soluție”, a declarat deputatul.

Miruță a spus că, discutând cu speciaști din Casa de Pensii, ar fi soluții pentru ca ieșirea la pensie să nu fie condiționată de plata contribuțiilor. “Discutând cu specialiști din Casa de Pensii, se pare că sunt situații în care ieșirea oamenilor la pensie nu ar trebui condiționată de plata acestor contribuții. Sunt mai multe trasee pe care poate fi deschisă discuția. Unu - se poate întâmpla ca, pentru a ieși oameni la pensie, să nu condiționezi compania să plătească. Al doilea - dacă acest lucru trebuie făcut, guvernul României poate suporta această povară. Al treilea - dacă guvernul nu poate suporta, există varianta plății contribuțiilor din fonduri europene pentru anumite categorii”, a mai spus deputatul USR Gorj.

Miruță a venit cu o variantă nouă privind pensionarea salariaților CE Oltenia, în sensul că legea ar putea fi dată acum, dar să se prevadă acolo că plata contribuțiilor se face atunci când primește omul decizia de concediere.

Vizualizări: 3,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: