Ministrul Burduja: Așteptăm date concrete pentru a putea prelungi exploatarea lignitului

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a detaliat pașii importanți pe care îi va urma în cazul Complexului Energetic Oltenia, într-un articol publicat pe digi24.ro.


Burduja vorbește pe de o parte despre stabilitatea sistemului energetic național și pe de altă parte despre accelerarea calendarului de decarbonizare.


Calendarul accelerat pentru decarbonizare este unul dintre principalele obiective ale ministrului, iar acesta a subliniat importanța dialogului tehnic cu Bruxellesul în acest sens. "Am găsit deschidere la Bruxelles pentru un dialog tehnic, axat pe nevoia asigurării stabilității sistemului energetic național", a menționat Burduja.

Un element-cheie al planului este tranziția de la utilizarea lignitului la termocentralele pe gaz de la Ișalnița și Turceni. Ministrul a precizat că așteaptă cu interes studiul de adecvanță al Transelectrica, solicitat încă de anul trecut, și datele concrete care vor permite prelungirea exploatării și valorificării lignitului până la punerea în funcțiune a noilor termocentrale.


”La Gorj, unde avem 10.000 de angajați ai Complexului Energetic Oltenia (CEO), ne-am asumat un calendar accelerat pentru decarbonizare. Am găsit deschidere la Bruxelles pentru un dialog tehnic, axat pe nevoia asigurării stabilității sistemului energetic național. Așteptăm studiul de adecvanță al Transelectrica și datele concrete pentru a putea prelungi exploatarea și valorificarea lignitului până la punerea în funcțiune a termocentralelor pe gaz de la Ișalnița și Turceni”, a scris ministrul Sebastian Burduja într-un articol găzduit de digi24.ro, în care acesta face o retrospectivă a activității sale în Minsterul Energiei.

Vizualizări: 3,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: