Minerii suspendă protestele din teritoriu, dar pregătesc un miting de amploare în capitală

Minerii anunță că au decis să suspende protestele în fața Caselor de Pensii din teritoriu până la finalul acestei luni. Pe 25 octombrie, însă, vor organiza un miting de amploare în fața Guvernului. Vor participa 10 mii de oameni din mai multe domenii de activitate.

Nemulțumirile au rămas aceleași și țin de modul în care au fost recalculate pensiile celor care au grupă de muncă și de noua Lege a Pensiilor. 

„Biroul executiv al FNM, întrunit în data de 03.10.2024, a hotărât următoarele: Se suspendă acțiunile de protest din Piaţa Prefecturii Gorj, Casa de Pensii Gorj, Casa de Pensii Petroşani şi Casa de Pensii Severin până pe data de 25 octombrie 2024. Vom participa, in data de 25 octombrie 2024, în Bucureşti, la Palatul Victoria – sediul Guvernului, la un miting de proporţii naţionale, cu participarea a peste 10.000 de membri, care fac parte din federațiile afiliate la Confederația Meridian: Federația Feroviarilor, Federația Romsilva, Federația Națională a Muncii, Federația Siderurgiştilor, pensionari mineri, energeticieni, siderurgişti, petrolişti, cadre militare în rezervă şi retragere. Mitingul are loc la sediul Guvernului, între orele 13:00-16:00. Deplasarea se va face cu autocare, microbuze, maşini personale şi cu trenul”, a anunțat sindicatul condus de Constantin Crețan.

Vizualizări: 455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: