Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Mii de angajaţi CEO au acceptat tăierea ilegală a salariilor

Peste două mii de salariaţi TESA din Complexul Energetic Oltenia l-au ajutat pe directorul Laurenţiu Ciurel să intre în legalitate cu tăierea salariilor. Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a finalizat ieri controlul şi a constatat că tăierea salariilor a fost ilegală doar în cazul salariaţilor care nu au semnat actele adiţionale. Directorul Laurenţiu Ciurel susţine că peste 2.000 din cei 2.300 de salariaţi TESA au semnat deja actele adiţionale şi în zilele următoare îi va convinge şi pe ceilalţi.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a finalizat controlul la Complexul Energetic Oltenia (CEO), a stabilit că societatea energetică a încălcat Codul Muncii privind tăierile salariale la TESA şi a dispus patru măsuri reparatorii, dar nicio amendă. ITM spune că până pe 6 iulie conducerea CEO trebuie să plătească diferenţele salariale modificate de companie în mod unilateral. Chiar dacă iniţial mii de salarii au fost modificate unilateral, angajaţii au semnat retroactiv actele adiţionale, astfel că acţiunea dispusă de Ciurel devine perfect legală.

Şi-au tăiat salariile cu mâinile lor

Peste 2000 de salariaţi TESA şi-ar fi putut recupera drepturile salariale dacă nu ar fi semnat acel adiţional, a confirmat ieri Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. Inspectorul şef George Romanescu a declarat că a dispus patru măsuri cu termen sfârşitul lui iunie, începutul lunii iulie. Romanescu a confirmat că cei din conducerea companiei nu au respectat Codul Muncii, deoarece salariile au fost modificate unilateral, fără acordul salariatului în acest caz. ITM Gorj a mai dispus conducerii să calculeze şi să plătească tuturor salariaţilor îndreptăţiţi drepturile salariale aferente lunii aprilie. Termenul este 6 iulie.

Dar această măsură a fost astfel interpretată de directorul general Laurenţiu Ciurel: puţinii angajaţi care nu au semnat până acum actele adiţionale la contract o vor face până pe 6 iulie.

Directorul Laurenţiu Ciurel a declarat că peste 2.000 din cei 2.300 de salariaţi TESA au semnat actele adiţionale. "Din cei 2300 de TESA mai sunt 200 care nu au semnat. Dacă până în 6 iulie aceştia nu semnează, dacă contractul e modificat unilateral, pe luna aprilie trebuie să le dăm banii înapoi. Noi trebuie să dăm banii înapoi pe aprilie doar celor care nu au semnat actele adiţionale sau nu le vor semna până la 6 iulie. După părerea mea vor semna şi ceilalţi, pentru că oamenii înţeleg situaţia. Nu cred că vor fi mai mult de 20 de salariaţi care nu vor semna", a declarat Ciurel la un post local de radio.

Ruşeţ: Colegii mei au fost obligaţi să semneze!

George Romanescu a spus că până pe 6 iulie trebuie să fie plătite diferenţele salariale, în cazul în care modificarea s-a făcut unilateral. Ciurel dă asigurări că până pe 6 iulie nu va mai fi nici un ban de returnat. Romanescu nu poate să spună dacă măsura permite ca procesul de semnare să fie stopat acum, din moment ce s-a demonstrat că este ilegal.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Ion Ruşeţ, a declarat ieri că nu a primit un răspuns oficial de la ITM, însă declaraţia lui Romanescu este edificatoare. „Demonstrează că ce am reclamat acum câteva săptămâni, abuzurile asupra lucrătorilor, au fost săvârşite. Este adevărat, nu aş vrea să discut despre viciul de procedură, semnătura a fost viciată prin presiune. Sunt alţi factori care trebuie să discute despre acest aspect. (...) Sesizăm Ministerul Muncii sau Inspectoratul General al Muncii“, a declarat Ion Ruşeţ.

AVERTISMENT

Deşi compania a încălcat Codul Muncii, nu a fost sancţionată, dar a primit avertisment pentru că nu oferă salariaţilor alimentaţie de protecţie şi echipament de protecţie. Pentru remedierea acestei situaţii termenul impus de ITM este 21 iunie.

TENSIUNI

Nervozitatea a fost la cote ridicate ieri în complexul energetic, după ce salariaţii au aflat că îşi puteau păstra vechile salarii, dacă nu semnau actele adiţionale. Mulţi dintre ei s-au certat cu şefii direcţi, care au făcut presiuni să semneze.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: