Medințu, audiat ca martor la instanță. Cristian Radu va fi adus cu mandat!
Procesul celor trei director din Complexul Energetic Oltenia trimiși în judecată de DNA pentru că i-ar fi plătit ilegal salarii compensatorii lui Aurel Medințu pentru a se retrage din companie și implicit din funcția de șef al Diviziei Energetice face progrese de la un termen la altul. Marţi s-a prezentat în fața instanței chiar Medințu, el fiind nevoit să povestească ce s-a întâmplat la sfârșitul lui decembrie 2015 în sediul CEO, atunci când a fost luată decizia de a i se acorda salariile compensatorii de 120.000 de lei.
La termenul de marţi a fost audiată și Delia Slăvulete, secretarul Directoratului CEO și omul care păstra legătura cu membrii Consiliului de Supraveghere. Ea a menționat că pe 22 decembrie a luat legătura cu președintele CS de atunci, Cristian Radu, întrebându-l dacă pe ordinea de zi include și încetarea contractului de mandat pe care îl avea Medințu și eventuala efectuare a unor plăți compensatorii. Cristian Radu ar fi menționat că nu vrea să fie menționat nimic despre plățile compensatorii întrucât nu era de acord cu ele. La acest termen ar fi trebuit audiat și Cristian Radu, însă fostul președinte al CS nu s-a prezentat la instanță și, ca urmare, judecătorul Gheorghe Constantinescu a dispus ca martorul să fie adus cu mandat de către Poliție la următorul termen, stabilit pentru 13 decembrie, dată care pică într-o zi de marți.
Declaraţiile lui Medinţu
Primele discuții cu fostul director general Laurențiu Ciobotărică le-a avut pe 17 decembrie, Medințu mărturisind că simțea că nu mai este dorit în funcție întrucât era ignorat, iar la ședințe erau ascultate nu părerile sale, ci ale unor angajați cu funcții mai mici decât a sa. Negocierea salariilor compensatorii primite de acesta s-a făcut ca la piață, ulterior fiind invocat și un cadru legal. „În biroul directorului Ciobotărică acesta mi-a adresat laude în ceea ce privește activitatea profesională desfășurată, că sunt tare, cel mai tare, dar că sunt niște care persoane nu doresc ca eu să mai fac parte din Directorat. L-am întrebat care sunt aceste persoane și nu a dorit să îmi spună. În aceste condiții eu i-am spus că nu intenționez să demisionez, iar dânsul a întebat dacă aş fi de acord să ne despărţim cu acordul părţilor, cu salarii compensatorii. La această propunere am întrebat dacă are acordul Consiliului de Supraveghere, însă a dat de înțeles, făcându-mi semn cu mâna că asta ar trebui să fie ultima mea grijă! Am fost întrebat câte salarii compensatorii aș dori, iar eu am răspuns, fără să gândesc la acel moment, șase salarii, pe considerentul că voi mai rezista șase luni, dată fiind situația tensionată din cadrul conducerii CEO. Directorul Ciobotărică a fost de acord cu răspunsul meu și am plecat”, a declarat Medințu. A doua zi Medințu spune că a fost informat de secretarul Directoratului CEO, Delia Slăvulete, că Laurențiu Ciobotărică nu mai e de acord cu plata a 6 salarii compensatorii, cu doar cu 4. Medințu a transmis și el că minim 5 i-ar satisface orgoliul profesional și așa s-a ajuns la ședința din 22 decembrie, în care Directoratul a votat pentru salariile lui Medințu. Votul a fost dat de actualii inculpați Laurențiu Ciobotărică și Daniel Antonie, prezent fiind și Medințu, el asigurând astfel prezența numărului minim de membri, în absența sa ședința nefiind legală. Fostul director al Diviziei Energetice s-a abținut doar de la vot, anterior el întrebând dacă este legal demersul de a i se acorda plăți compensatorii, un răspuns afirmativ fiind prezentat de șefa juriștilor, Dorina Jianu, inculpată și ea în dosar.