“Masa sănătoasă” de la școală a „tăiat” absențele

Programul „Masa sănătoasă” aduce elevii la ore. Datele din școlile în care funcționează programul arată că tot mai mulți copii revin în bănci. La fel este și în județul Gorj, unde autoritățile și dascălii semnalează că nu mai lipsesc copiii de la școală.

Programul e implementat în mai multe localități din județul Gorj, în special, în zone defavorizate. Și pare că deja și-a dovedit eficiența.

Aproximativ 10% din elevii liceului din Turburea, județul Gorj, lipseau de la ore până când au început să primească o masă caldă. Acum, toți elevii vin la școală, iar la unitatea de învățământ s-au înscris copii și din localități în care nu funcționează programul. Ion Bârcă, primarul comunei Turburea, a declarat pentru Pro TV: „Sunt cerințe de la Aninoasa, de la Vladimir, Florești. Îi luăm, îi ducem, trimitem microbuzele școlare.”

„Nu toți au posibilități să mănânce o masă caldă acasă, părinții poate lucrează și le prinde bine”, a spus mama unui elev.

Mihai Istrate, inspector școlar general Gorj, a confirmat că absenteismul a fost combătut prin acest program: „Practic, se atinge scopul acestui program, acela de reducere al abandonului școlar.”

În peste 20 de localități din județul Gorj, elevii primesc câte o masă caldă în fiecare zi. Vorbim de școli înscrise în programul “Masă sănătoasă”, finanțat de Guvern. 

Autoritățile locale au subliniat că masa caldă a scăzut din absențe pentru că sunt copii, în special din zonele defavorizate, care vin la școală pentru porția de mâncare. 

Acesta a fost și principiul după care a fost înființat acest program, să reducă absenteismul în unitățile de învățământ din zonele defavorizate. 

În total, pe listă sunt 24 de școli din județul Gorj. E vorba de unități din Peștișani, Mușetești, Lihulești, Bumbești-Pițic, Baia de Fier, Turburea, Tismana, Rovinari, Scoarța, Polovragi, Țânțăreni, Văgiulești, Roșia de Amaradia, Crasna, Târgu Logrești, Telești, Dănciulești, Bălești, Drăguțești, Bălănești, Bustuchin, Godinești sau Târgu Jiu. Unii primari anunță în fiecare săptămână care e meniul pe care urmează să-l primească școlarii.

Vizualizări: 387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: