Marca „Pandurii 1962” a fost scoasă la vânzare de creditori

O știre falsă face valuri prin presa locală cum că un politician local ar deține marca Pandurii și că ar avea intenția să o doneze. Marca Pandurii 1962, și emblema cu care a jucat echipa, din 2012 până la intrarea în faliment a clubului, este deținută de creditorii clubului și lichidatorul judiciar, care chiar au convocat recent o ședință pentru vânzarea acesteia.

Valurile electorale făcute acum de fostul șef al galeriei de la Pandurii, devenit politician între timp, care a înființat un club de fotbal fără activitate, sunt bazate pe o știre falsă și neverificată, cum că Asociația Club Sportiv CEO 2017, la care este vicepreședinte Valentin Peptenatu, ar deține marca Pandurii și emblema clubului Pandurii. Situația în acest caz expus de politician acum s-a lămurit cu mulți ani în urmă, pe cale oficială, deținătorii mărcii explicând încă din 2014 că emblema și marca Pandurii 1963 a fost protejată doar pentru zece ani, ulterior, după aniversarea a 50 de ani ai clubului, în 2012, emblema fiind modificată și fiind înregistrată marca Pandurii 1962, cea cu care Pandurii a evoluat până la intrarea clubului în faliment. 

Clubul Pandurii Târgu Jiu a prezentat la momentul respectiv documente concrete care atestă că are înregistrată marca Pandurii Târgu Jiu 1962. De asemenea, și sigla clubului este înregistrată la OSIM, fiind protejate din 2014 până în prezent.

E greu de înțeles ce anume spune că va dona politicianul în cauză către CSM Târgu Jiu, având în vedere faptul că s-a convocat deja o ședință a creditorilor de la Pandurii, încă de la finalul lunii mai, cu scopul de a scoate la vânzare, de către lichidatorul judiciar marca și emblema clubului Pandurii 1962, cele cu care echipa a evoluat în Liga 1 începând din 2012. 

Iubitorii de fotbal și suporterii adevărați ai pandurilor cunosc faptul că s-a modificat oficial anul înființării clubului Pandurii, în 2012, după ce cercetările cronicarului Manole Băloi au scos la iveală documente care arătau că Pandurii se înființase în 1962 chiar dacă în 1963 a jucat primul meci oficial. 

Din Buletinul Procedurilor de Insolvență din data de 30 mai 2024, de la Tribunalul Gorj, reiese că a fost convocată Adunarea Creditorilor de la Pandurii Târgu Jiu exact cu acest scop, al vânzării mărcii Pandurii 1962. Nota de informare a creditorilor este publică și se poate constata că obiectul ședinței și singurul punct de pe ordinea de zi este „Aprobarea vânzării mărcii înregistrate la OSIM PANDURII TÂRGU JIU 1962”.

Galerie foto




Vizualizări: 1,635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: