Manuale de educaţie fizică în școli. Profesor: Nu e un lucru rău, dar n-avem săli de sport

Elevii vor avea manuale de educaţie fizică şi de dirigenţie. Profesorii de specialitate spun că şefii din Ministerul Educaţiei ar trebui să fie mai degrabă interesaţi de lipsa investițiilor în infrastructura școlară sportivă.  

Ministrul Educației, Liviu Pop, a lăsat la decizia profesorilor dacă folosesc sau nu la ore manualul de sport destinat elevilor de clasa a V-a. „Profesorii vor decide dacă vor lucra sau nu cu manuale de sport, nu vor decide părinţii sau ministrul Educaţiei. El poate spune: «ţineţi manualul acasă şi îl aduceţi atunci». Daţi-i dreptul profesorului să facă asta, parcă prea mulţi se pricep la educaţie şi numai profesorul nu”, a spus ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Profesorii, dar şi părinţii se plâng că nu sunt săli de sport şi că programa şcolară este oricum încărcată. „Ca și manual nu îl voi folosi la orele de sport. Doar ca să mă ghidez după el. Planificarea o voi face în funcție de manual, ce prevede acolo, asta voi încerca să lucrez și eu la ore. Fiind mai multe tipuri de manuale, am ales unul dintre ele. Am făcut o dezbatere la nivel de catedră, ca și șef de catedră am ales unul dintre manuale. Nu va fi ca la matematică sau ca la română, să iau manualul și să spun elevilor ce lucrăm în ziua respectivă. L-am răsfoit puțin. La baschet, care este cel mai comun pentru mine, are niște elemente tehnice care oricum le lucram: pasarea, driblingul”, a declarat Claudiu Alionescu, profesor de sport la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.     

Dascălii spun că în unele școli nu sunt săli de sport conforme și că aici ar trebui să-și îndrepte privirile cei de la Ministerul Educației. „N-aș zice că e un lucru rău, dar nu cred că asta este marea bubă la educație fizică și sport. Este o lipsă mare de infrastructură. Sunt școli care nu au săli de sport, inclusiv cea în care predau. Este o sală de clasă transformată într-o sală de sport. Vă dați seama ce înseamnă să bagi o singură clasă acolo, dar să mai lucrezi pe simultan... Cum să intre 100 de copii acolo, care să mai facă și educație fizică? Să alerge, să sară, să se rostogolească. La noi, mare problemă o reprezintă iarna orarul. Trebuie să-l facem să nu ne suprapunem”, a mai spus Claudiu Alionescu.

Vizualizări: 544

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: